שחלה יש או אין

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

15/12/2014 | 17:47 | מאת: אורית

שלום לכם מכובדים, בהמשך לבקשתכם ועזרתכם, ערכתי מספר בדיקות והתוצאות כדלקמן- FSH-15.9,LH-3.2,AMH-0 יש לנו מספר שאלות -1. האם יש סיכוי שנותרה לי פיסת שחלה בגוף (אני בת 30+) ובעלי ואני מאוד רוצים להתחיל בטיפול פוריות נוסף,יש לנו כבר תינוק מקסים מטיפול קודם (עובר מוקפא). עתה נגמרו לנו העוברים המוקפאים לצערי ובפעם האחרונה לפני חודש וחצי ההחזרה לא צלחה. 2. האם עלי להשתיל שחלה (יש לי 6 אמפולות של פיסות דקות מלפני שש שנים).3. האם לפעמים יש טעויות בבדיקה של AMH ואתם ממליצים לי לערוך אותה שוב? 4. ועוד שאלה האם אחרי מחלה וכימותרפיה פיסת שחלה אם יש כזו בכלל תיתן מדד תקין של AMHגם אם היא אכן פיזית קיימת? מצפים לתשובתכם ובעזרת השם שיהיה טוב, תודה ושבוע טוב רופאים יקרים! אורית

1. יש סיכוי. 2. ניתן לשקול זאת. 3. בדיקת AMH מורה על רזרבה שחלתית נמוכה, אבל לא שוללת אפשרות של היריון וכמובן עשויה לעלות לאחר השתלת רקמת השחלה. 4. לעתים, תלוי בכמות הרקמה השחלתית שנותרה חיונית.

15/12/2014 | 22:19 | מאת: אורית

שלום פרופסור יקר, אנו מודים לך על התשובות המהירות והכל כך חשובות! רצינו לדעת האם AMH 0 זה הכי נמוך שיש או שיש נמוך יותר. וגם אם לפני כחודש וחצי עברתי החזרה ישנו סיכוי אפילו קטנצ'יק שהבדיקות הן שליליות וכל זאת אני בהריון. ? (אולי נס לחנוכה:)? הרבה תודה אנו מעריכים את זה מאוד! אורית

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית