פרוגסטרון גבוה יום 3 למחזור

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

15/12/2014 | 11:48 | מאת: לילי

שלום, אני אמא לשני ילדים מקסימים ובריאים ומשום מה לא מצליחה להרות בשלישית. בת 40. ניסינו 2 הזרעות ללא הורמונים, הראשונה הצליחה אך היתה הפלה טבעית בשבוע 7. החודש התחלתי עם גונל+הזרעה. ביום השלישי למחזור בצעתי בדיקת דם והפרוגסטרון היה 3.9. רציתי לשאול האם ממשיכים בד"כ עם גונל במקרה כזה או שמוותרים על הטיפול החודש? מאיזה ערך של פרוגסטרון מקבלים סטרואידים לדיכוי הפרוגסטרון הגבוה בתחילת המחזור? האם הערך הוא גבולי? מה נהוג לעשות והאם זה יכול להפריע לי להכנס להריון? מודאגת מאד. תודה רבה.

ממשיכים בד"כ. סטרואידים לדיכוי הפרוגסטרון הגבוה בתחילת המחזור ניתנים אם הרופא משתכנע שמקור הפרוגסטרון מהאדרנל ולא מהשחלות.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית