טסטוסטרון בצורת ג`ל לנשים

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

14/12/2014 | 10:27 | מאת: lolo

האם שימוש בטסטוסטרון בצורת ג`ל הוכח כיעיל לנשים עם רזרבה שחלתית נמוכה שמטופלות בIVF? כמה זמן לפני תחילת זריקות ההורמונים צריך להתחיל עם הג'ל? האם יש סיכון עבור נשים עם אנדומטריוזיס בדרגה 4?

השימוש בטסטוסטרון בצורת ג`ל עדיין לא הוכח חד משמעית כיעיל לנשים עם רזרבה שחלתית נמוכה שמטופלות בIVF, למרות שפורסמו שלוש עבודות קטנות שתומכות בברור ביעילות התכשיר במצב זה. מינון מקובל הוא 1 גרם ליום במשך 15-25 ימים לפני מחזור הטיפול. לתרופה יש תופעות לוואי כמו שעור יתר.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית