שאלה נוספת

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

11/12/2014 | 17:25 | מאת: דורית

בבית החולים נתנו לי זריקה להבשלת ריאות העוברים ואמרו לי שהיא תקפה לשבועיים. 1. כל מקום אומרים משהו אחר - לכמה זמן באמת היא תקפה? 2. אני עדיין לא מבינה - אם נתנו 2 זריקות בהפרש של 24 להבשלת הראות, למה זה תכף לזמן מסויים? מה זה מבשיל את הראות ואז אחרי תקופה חוזר אחורה והן לא מובשלות? לא הצלחתי להבין איך זה הולך

1. היא תקפה עד הלידה, אך אם יחלוף הרבה זמן יתכן וישקלו בסמוך ללידה לתת זריקה נוספת. 2. אם זה ניתן מאד מוקדם בהיריון וחלף זמן רב עד הלידה, לעתים רוצים לתת זריקה "דחף" להאצה נוספת של תהליך הבשלות.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית