בבקשה... זקוקה לתגובתכם

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

23/11/2014 | 18:09 | מאת: ani

ערב טוב, בת 33, אם ל 2 ילדים בריאים ב"ה, הריונות טבעיים, לידות קיסריות. לפני 3 שנים הריון 3 הסתיים בגרידה עקב מום, ולאחריה 5 חודשים עם שארית שיליה שהוסרה בהיסטרוסקופיה אבחנתית. מאז לא מצליחה להרות. צילום רחם תקין. פרופיל הורמונלי תקין ובדיקת זרע תקינה. עברנו 5 הזרעות, טיפול ivf אחד והחזרת מוקפאים אחת. אין יותר עוברים להחזרה. מבקשת לדעת, מה יכולה להיות הסיבה לאי פריון? האם ישנן בדיקות נוספות שמומלץ לבצע מעבר למה שציינתי? האם מומלץ לחזור על היסטרוסקופיה? האם בעקבות רחם מצולק יש קושי להרות? כל הנ"ל נעשה באופן פרטי מאחר וזה טיפולים לילד שלישי. טיפול ivf נוסף לא יכול להתקיים מסיבה כספית. לאיזה כיוון היית ממליץ לנו לפנות? האם לחזור להזרעות?! מרגישה מיואשת ואשמח לנקודת אור ממך... תודה רבה!

אין לי מספיק נתונים לייעץ לך וגם לא הבנתי מדוע את לא זכאית לטיפולי הפריה במסגרת הביטוח המשלים.

25/11/2014 | 22:43 | מאת: ani

תודה על תשובתך. אשמח להשלים כל נתון שצריך. מבחינת המדינה , אין מימון במסדרת טיפולים לילד שלישי. בעקבות זאת, למרות הביטוח המשלים שיש לי בקופת החולים, אין השתתפות של הקופה. אני צריכה להצטרף לביטוח משלים אחר שההמתנה בו לטיפולים היא שנתיים. פניתי לועדת חריגים, כי סה"כ יש לי ביטוח משלים, אך הם סירבו לבקשתי. ייתכן והגרידה והרזידואה גרמו לי לעקרות? איך אני יכולה לבדוק זאת? האם יש רופא מומחה לחלל הרחם שאני יכולה לפנות אליו? אודה לתשובתך הכנה והמקצועית.

היסטרוסקופיה תלמד אותך על מצב חלל הרחם.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית