פרוטוקול קצר ואנדומטריוזיס

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

21/11/2014 | 18:08 | מאת: mikey

שלום ברקע אנדומטריומה בשחלה שמאל בגודל 3 ס"מ באוקטובר 2011 נקלטתי טבעי להריון כימי ספטמבר 2013 התחלנו הזרעות, 2 טבעי ו3 עם הורמונים, בהזרעה השלישית עם מנופור נקלטתי להריון שהסתיים בשבוע 9 בגלל דופק שהפסיק ביולי 2014 נקלטתי להריון טבעי שהסתיים כהריון כימי באוגוסט 2014 התחלתי טיפול הפריה עם פרוטוקול ארוך שהסתיים עם הריון כימי, בטא הייתה 601 ושבוע אחרי לא היה שק ובטא ירדה ל12 עברתי בדיקות קרישיות, והתברר שצריך קלסקן, כי אחת הבדיקות לא תקינה וגורמת להפלות חוזרות, החודש ניסיתי טבעי עם קלסקן שלא הצליח לצערי ועכשיו אני חוזרת להפריות בנוסף לקח לדקפפטיל 11 שבועות לצאת מהגוף, 3 שבועות אחרי ההריון הכימי הוא רק יצא מהגוף רציתי לשאול האם ניתן במקרה של אנדו לעשות פרוטוקול קצר ולא רק ארוך זה מה שהיה בפרוטוקול הקודם שעשיתי עשיתי פרוטוקול ארוך עם דקא 3.75 ומנוגון 3 אמפולות ואחרי 4 ימים העלו ל4 אמפולות הזרקתי במשך 12 ימים ולפני השאיבה היו 5 זקיקים ובשאיבה נשאבו 10 זקיקים יום אחרי השאיבה הופרו 3 ו3 ימים אחרי, ביום שהייתה אמורה להיות החזרה הרופא התקשר ואמר שהופרו סה"כ 7 עוברים והם לא יודעים איזה להחזיר כי כולם אותו דבר וחיכינו עוד יומיים, ליום ה5 אחרי השאיבה להחזיר בלסוציסט, באתי ביום ה5 והחזירו 2 בלסוציסטים יפים ולמחרת כבר כל ה5 הנותרים לא שרדו שבאתי להתחיל טיפול חדש הרופא אמר שהעוברים שלי ביום השני כבר התחלקו ל8 תאים במקום ל4 כמו שרגיל והם לא ידעו איך לאכול את זה ובגלל זה חיכו והחזירו לי בלסוציסטים רציתי לשאול האם ניתן במקרה של אנדו לעשות פרוטוקול קצר ולא רק ארוך? מה היית ממליץ לטיפול הקרוב בעקבות התוצאות של הפרוטוקול הקודם? והאם ניתן לעשות פרוטוקול ארוך עם דקא יומי ולא דקא 3.75? תודה

להרבה נשים עם אנדו פרוטוקול קצר עדיף בברור, כי גם כך השחלות שלהן "מדוכאות". הייתי ממליץ להתייעץ עם הרופא המטפל ביחס להמשך הטיפול.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית