אספירין בהריון.

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

22/11/2014 | 18:08 | מאת: תמר

בת 44.5. שבוע 12. שאלה בבקשה לפרופ.זיידמן. עקב גילי ולא עקב בעיה בתפקידי הקרישה וההריון המאוד יקר הומלץ לי לקחת אספירין 75 מ"ג למניעת רעלת הריון. קראתי שהוא חודר שיליה ובעלון התרופה נכתב כי שימוש קבוע במהלך ההריום של חומצה סליצילית,חומצה אצטיל סליצילית ממנה מורכב האספירין, ציטוט מהעלון " עלול לגרום במהלך חודשי הריון מתקדמים לסיבוכים חמורים בבריאות האם או העובר" סוף ציטוט.מבקשת לשאול אותך פרופ. זיידמן מתוך הידע העצום שלך, האם כך הדבר?האם מינון של 75 מסוכן לעובר, מה הסיכון לעובר ? ומתי -באיזה שבוע מומלץ להפסיק ליטול אספירין? האם כשמפסיקים ליטול אספירין מנגנון קרישת הדם חוזר בהדרגה לתפקודו טרם התחלת נטילת האספירין? אני מודה לך מאוד.מודאגת מהשלכות התרופה. (לגבי האם ההריונית ברור לי מנגון הקרישה הופר ואת הבעיתיות אל מול מערכת העיכול). תודה גדולה על המענה

אספירין, כמו כל תרופה, אינו נעדר תופעות לוואי. אך במינון הנמוך שניתן לך מקובל שהתועלת שבנטילה שלו לשם מניעת רעלת היריון עולה על תופעות הלוואי הקלות. הרופא המטפל ינחה אותך ביחס לאופן הלקיחה המומלץ על ידו.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית