קצב חלוקה

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

25/10/2014 | 12:12 | מאת: ריקי

שלום פרופסור. מישהי שאלה אצלך לפני המון שנים אם קצב חלוקה מהיר מאד של הביצית המופרית (יותר משני תאים אחרי 24 שעות) הוא טוב או רע, אמרת לה שטוב. מצד שני אני קוראת במקומות אחרים שסטטיסטית זה פוגע בסיכויי ההשתרשות. מה נכון? האם זה מעיד על איכות הביצית שנשאבה באיזושהי צורה? תודה

אין ספק שקצב החלוקה של העובר מעיד על סיכוייו להשתרש. בשנים האחרונות הצטבר ידע רב בזכות מערכות Time-lapse כמו האמבריוסקופ, ששיפרו מאד את הידע שלנו בנושא. בהתאם, עובר שמתחלק בקצב מהיר מהצפוי, למשל עובר עם מספר תאים פחות מ- 24 שעות לאחר השאיבה, עשוי להיקלט, אך הסיכוי נמוך יותר.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית