צינורית פייפל

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

19/10/2014 | 21:11 | מאת: שירן

שלום.... עשיתי בעבר טיפול של ivf בגלל בעיה אצל הגבר. בטיפול הראשון נקלטתי וברוך השם יש לי ילד בריא ומקסים. התחלנו בתהליך שוב שאבו לי 17 ביציות חיכו שיהיה בלוציסט להחזרה . לא נקלטתי בטיפול ועכשיו אני עומדת לפני החזרת בלוציסט מוקפא היום היה צריך להיות ההחזרה אך היות והיה לי קצת הפרות חמות הרופא בדק וראה שיש דימום קטן ושרירית הרחם לא עבה מספיק להחזרה לכן הוחלט שלא להצע החזרה ולחכות למחזור הבא. בינתיים רוצה שאמשיך לקחת פריגינובה ואטוסרוגן וביום רביעי אגיע לפייפל אני רוצה לדעת מה הסיבה לעשות זאת אם אין אצלי בעיה ועד עכשיו נקלטתי? מה הסיבות והקרטריונים שממליצים לעשות זאת (מבחינת רקע המטופלת) בנוסף לא מובן לי מה המטרה הרי אקבל מחזור והכל יהיה חדש למה לקחת דוגמית?

יש סברה שאם פוצעים את רירית הרחם הרי שסיכויי הקליטה עולים בחודש שלאחר מכן. מחקרים מצאו כי נזק מכאני (קרי שריטה או פציעה קלה) של רירית הרחם, במחזור שלפני הגירוי השחלתי בטיפולי הפריה, משפר לכאורה את שיעורי ההשתרשות ושיעורי ההיריון בנשים עם כישלונות חוזרים של השתרשות עוברים. ההסבר המדעי מאחורי פעולת הפיפל לא לגמרי ברור או מוכחת. הוצע כי הפציעה של רירית הרחם מעוררת התבטאות של גנים ברירית הרחם שאחראים על התהליכים שמובילים להשתרשות העוברים. הסבר אחר טוען שהשריטה של הרירית גורמת לתהליך דלקתי בו משתחררים ציטוקינים וגורמי גדילה, שחשובים לצמיחה התקינה של הרירית ההריונית (הדיצידואה) ואולי משפרים את הסינכרוניזציה בין העובר לרירית, שחיונית להשתרשות מוצלחת.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית