שאיבות, החזרות ודלקות בדרכי השתן

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

12/10/2014 | 13:28 | מאת: דניאלה

במהלך חיי היו לי לא מעט דלקות בדרכי השתן ויש לי רגישות לכך. בממוצע פעם בשנה-שנתיים. מאז תחילת הטיפולים המצב הידרדר לכך שכל פעם ש"מחטטים" לי שם למטה - לשם הזרעה, שאיבה או החזרה - אני יוצאת עם דלקת בדרכי השתן זה סיוט שאני לא יודעת איך לצאת ממנו, ולשם שיקום הגוף שלי עשיתי הפסקה של חצי שנה בטיפולים. עכשיו, רגע לפני שאני אמורה לעשות החזרת עוברים, יש לי עוד דלקת. שאלותיי הן: 1. האם אפשר לעשות החזרת עוברים עם לדקת בדרכי השת ומה ההשלכות של זה? 2. אם אקח אנטיביוטיקה שבוע ימים לפני ההחזרה, האם זה מהווה בעיה (אני עושה החזרה בהרדמה וזה מחייב צום). 3. האם לא כדאי לי לחכות עם האנטיביוטיקה עד לאחר ההחזרה עצמה, שאז זה "יכסה" גם את הדלקת שסביר שתיווצר לאחר ההחזרה הנוכחית? 4. באופן כללי אשמח לעצות מה לעשות עם התופעה אני לא ממש מוצאת פתרונות למעגל הזה.

1. אפשר. יתכן ותצטרכי לקבל במקביל אנטיביוטיקה. 2. לא. 3. אפשר. לא הכרחי. 4. יתכן ואת צריכה לקחת באופן כרוני טיפול אנטיביוטי במינון נמוך.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית