דימום חריג תמידי אחרי ביוץ

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

16/09/2014 | 21:21 | מאת: חסוי

שלום רב, אישתי בת 30, בריאה, מעולם לא הייתה בהיריון. פנינו לרופא פוריות בעקבות דימומים לא ברורים של אישתי לאחר מחזור/ביוץ. אישתי הפסיקה עם הגלולות לפני בערך שנה. לפני חצי שנה אישתי ביצעה בדיקת היסטרוסקופיה אבחנתית, בדיקת פאפ ובדיקת קולפוסקופיה. כל הבדיקות תקינות. לפני ביוץ אישתי מבצעת מעקב זקיקים, וגם הוא תקין. כאשר הייתי איתה במעקב זקיקים נאמר לנו שגם הרירית במצב ובעובי תקין (עשינו מעקב זקיקים בכמה ביוצים במשך כמה חודשים - תמיד תקין). ביצענו הזרעה ושתי החזרות IVF, בהם אישתי קיבלה תמיכה מלאה של אנדומטרין, פורגינובה, זריקות פרוגסטרון ריטרד 500. ועדיין, הדימומים ממשיכים. רופא הפוריות אומר שהדימום מגיע מפצע קטן בצוואר הרחם. בדיקות הדם תקינות כשיש דימום (פרוגסטרון e2 ואסטרדיול), והרופאים אומרים שאין סיכוי שזה מחזור. אבל תמיד מגיע דימום אחד רציני יותר, שאינו דומה לדימומים הרגילים. דימום אדום שאפשר להגדיר כטיפות דם אדומות מטפטפות (שאינו מחזור). בנוסף, בפעם האחרונה יצא משהו שנראה כמו גוש קטן של דם כהה מאוד, דם קרוש מוצק וצמיגי (3 ימים אחרי החזרה שניה). לאחרונה, היינו אצל רופא נוסף שבעזרת אולטרסאונד העלה חשד כי יש אנדומיוזיס. הבנו שבדרך כלל אנדומיוזיס נמצא מסביב לכל הרחם, אבל אצלנו הרופא ראה רק במקום אחד קטן מה שנראה כמו אנדומיוזיס. הוא אמר שאפשר לנקז את האנדומיוזיס בהיסטרוסקופיה. אציין שלאישתי אין כאבים בבטן (או בכלל) שהבנו שיש לנשים הסובלות מאנדומיוזיס. הופננו שוב לקולפוסקופיה, היסטרוסקופיה, והפעם גם לצילום רחם. מה ההשלכות של אנדומיוזיס? מה הכוונה לנקז? מה יש לנקז והאם זה יכול יפתור את הבעיה? האם צריך בדיקות נוספות כדי למצוא וגם לפתור את הבעיה? צריך ניתוחים? האם יכול להיות שיש בעיה נוספת שכדאי שהרופאים יחפשו בבדיקות? ** מתנצל מראש על השאלה הארוכה אבל אנחנו באמת נואשים כבר והופתענו מהממצא החדש.

אני מניח שהכוונה לאדנומיוזיס. האבחנה הכי מדןייקת היא בעזרת MRI. ניתן היום בשיבא לטפל בנגעים בעזרת אולטראסאונד ממוקד (HIFUS).

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית