דקאפפטיל ויותרת הכליה

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

15/09/2014 | 12:16 | מאת: נועם

שלום, אני לאחר 2 מחזורי IVF, הכוללים דקאפפטיל כמדכא + פיורגון. ב-2 הטיפולים, לאחר מספר ימי הזרקת דקאפפטיל, הפרוגסטרון שלי מאוד עלה (בערך 12). הפסקתי טיפול ולאחר מספר ימים כשההורמונים התאזנו, התחלתי טיפול מחדש, אך עם דקסמטזון - כדי למנוע הפרשת פרוגסטרון ממקור אדרנלי. (אם הבנתי נכון את ההסבר של הרופא). באופן טבעי אין לי בעיית פרוגסטרון גבוה לפני ביוץ (הן במחזורים טבעיים והן בהזרעות). 2 הטיפולים נחשבו "מוצלחים" מבחינת איכות הביציות והעוברים ובאחד גם הושג הריון (שנפל בשבוע 9). שאלתי היא - האם המשמעות היא שדקאפפטיל לא מתאים לי וכדאי להחליף מדכא? אני חוששת מנטילת סטרואידים (מה גם שבהריון המשכתי איתם עד שבוע 8 בערך). האם החלפת מדכא לא אמורה לשנות בכלל, ויש איזושהי בעיה ביותרת בכליה שגורמת לה להפריש פרוגסטרון עצמאי בהשפעת מדכא? סליחה על כל השאלות....! אשמח לכל תובנה שתאיר את עיני.. תודה רבה

לדקאפפטיל אין השפעה ישירה על הפרשת הפרוגסטרון מיותרת הכליה, אלא על מניעת ביוץ מוקדם.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית