IVF טבעי?

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

14/09/2014 | 14:02 | מאת: הגר

אני בת 34, רווקה ומעולם לא הריתי ולא ניסיתי להיכנס להריון. השעון הביולוגי "מתקתק" ואני חושבת כבר כמה שנים על הורות יחידנית (כלומר- מתורם זרע) או משותף להורות שאינו בן זוג. החלטתי שאני רוצה לבצע הקפאת ביציות (או הקפאת עוברים מתורם זרע) כדי לאפשר לעצמי ארכת זמן נוספת ולא להיות לחוצה להחליט כרגע. לכאורה פשוט (??) אבל פה מתחילה הבעיה: אני נוטלת מזה שנים רבות תרופות נוגדות דכאון בשל התקפי דכאון שארעו לי בשנות ה20 לחיי. ב4 השנים האחרונות אני יציבה רגשית, בעלת עסק משגשג, מתפקדת היטב, לאחר טיפול פסיכולוגי מוצלח. הפסיכיאטר שלי חושב שהגיע הזמן להפסיק את התרופות נוגדות הדכאון ושאני לא זקוקה להן יותר. מזה מספר חודשים אני בתהליך הפחתת התרופות, אשר כאמור נראה שאין סיבה להמשיך לקחת אותן יותר. הפסיכיאטר שלי (שמכיר אותי ואת ההיסטוריה שלי לאורך שנים ושאני מעריכה מאד את דעתו) חושש מאד מהרעיון של להמטיר אותי בהורמונים לצורך IVF. הוא טוען שאם לכל אשה מתן הורמונים במינון גבוה עלול להשפיע על מצב הרוח, הרי שעבורי, עם סוג הנטייה הרגשית שלי, זה יכול להיות פשוט הרסני ולהחזיר אותי שנות אור אחורה. הוא הציע לי לבחון אפשרות לIVF טבעי, לפחות בחלק ממחזורי הטיפול. רציתי לשאול את ד"ר זיידמן מה דעתו לגבי האופציות העומדות בפניי במצב זה. עליי לציין שאיני מעוניינת לחזור לנוגדי דכאון "מראש" לפני תחילת הטיפולים ההורמונליים בתור "כיסוי נגד" (אופציה זו גם אינה מומלצת על ידי הפסיכיאטר). הבנתי שבהקפאת ביציות לצורך שימור פוריות נהוג לשאוב 20 ביציות ואני מניחה שבIVF טבעי זה אומר כמעט שנתיים של שאיבות... מה אפשר לעשות?

הקפאת ביציות במחזור טבעי אכן פוגעת מאד ביעילות הטיפול ומייקרת אותו מאד.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית