דרושה חוות דעת אובייקטיבית לאחר התיעצויות רבות

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

02/09/2014 | 18:08 | מאת: קרן

פרופסור זיידמן היקר שלום רב, אני םונה אליך בתקווה שתוכל לעשות לי קצת סדר... התייעצתי עם מספר רופאים מאד מוכרים ולצערי התחושה היא, שכל אחד מייעץ על סמך תחום ההתמחות שלו והאינטרסים שלו ולכן אני לא מצליחה לקבל חוות דעת אובייקטיבית ועצה אמיתית. אני עומדת בצומץ דרכים האם לבצע ניתוח לפרוסקופיה או לא ולכן חשוב לי לשמוע את דעתך בדחיפות. בת 29, לפני חודש וחצי היה לי הריון מחוץ לרחם (מהזרעה בלבד, כאשר בהזרעה ה-5 נקלט ההריון הנ"ל). קיבלתי 2 מטוטרקסט. ערכי הבטא המקסימליים בעת מתן המטוטרקסט הגיעו ל-5551. היום הבטא עומדת על 50 ומחכה להתאפסות. רופא אחד שהוא כירורג - המליץ על לפרוסקופיה כדי לברר את מצב החצוצרה, ואם היא לא תקינה אז הוא יכרות אותה כדי שהיא לא תפריע לנו בעתיד, רופא אחר שעוסק בהפריות- טען שאין צורך בשום בדיקה אלא לעבור ישר להפריה. בעלי מאד חושש מההליך של הפריה ורק אם אין ברירה זה יהיה המוצא האחרון. אני רוצה לדעת אחת ולתמיד מה לעשות בשלב הבא, לאחר שחווים חוץ רחמי: 1) האם להמשיך בהזרעות ולקחת את הסיכון לחוץ רחמי נוסף בעתיד? 2) האם לעבור את הלפרוסקופיה כדי לברר אחת ולתמיד האם החצוצרה תקינה או חולה ואז - אם היא תקינה אז עשינו בדיקה פולשנית ואנחנו יכולים להמשיך בהזרעות, או שאם היא חולה אז להוציא אותה ולמנוע חוץ רחמי נוסף בעתיד ולהישאר גם בשדה של הזרעות? 3) במידה ועושים לפרוסקופיה, ומחליטים על כריתה או על קשירת חצוצרה - האם הדבר פוגע בתפקוד של השחלה לייצר ביציות? 4) האם אתה מאמין בגישה אחרת לבנות שעוברות הריון חוץ רחמי ומה הגישה שלך לגבי בנות כאלה? אני אודה לך מאד מאד אם תשיב לכל שאלותיי. ניסיתי לקבוע תור למרפאתך אך אין תורים פנויים בקרוב והדבר דחוף לי מאד. מודה לך מראש. קרן

1. זו אחת האפשרויות. 2. גם זו אפשרות טובה. 3. בד"כ לא, אבל יש סיכון קטן. 4. תלוי במקרה, צריך לראות את צילום החרם וכ'.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית