הריון חוץ רחמי ואילו בדיקות מומלץ לבצע לאחר מיכן

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

27/08/2014 | 21:28 | מאת: קרן

פרופ' זיידמן שלום רב, מודה לך מראש על ההתייחסות, מכתבי מעט ארוך, אולם חשוב לי לשמוע את דעתך מאחר ואני מבולבלת מאד מרוב דעות רפואיות בענייני. #מס' פרטים על הרקע הרפואי שלי: בת 29, מנסים להרות כ-8 חודשים. ביצעתי צילום רחם ו-5 הזרעות: 3 הזרעות לפני צילום הרחם, ו-2 הזרעות לאחר צילום הרחם, כאשר בהזרעה החמישית נקלטתי בהריון חוץ רחמי. בצילום הרחם שבוצע לפני מספר חודשים נראה מבנה רחם תקין וחסימה בשתי החצוצרות. במהלך צילום הרחם ביצעו הזרקה סלקטיבית שבעקבותה פתחו את שתי החצוצרות (בסיום הפעולה נאמר לי: שהחצוצרות היו חסומות 100 אחוז וכעת הן פתוחות 100 אחוז). כמו כן, בעבר היה חשד לאנדומטריוזיס בדרגה קלה מאד, אם בכלל. #וכעת אעבור לבעיה ולשאלות: כפי שכתבתי בתחילה, אני לאחר הריון חוץ רחמי (שנקלט בחצוצרה שמאל), ואירע לפני חודש וחצי (טופלתי במטוטרקסט). בשבוע שעבר התייעצתי עם רופא לגבי מצבי הרפואי, הוא בחן את צילום הרחם שעשו לי בעבר וטען, שנראה שלא היה פיזור תקין של חומר בחצוצרה שמאל גם לאחר שבוצעה הפתיחה הסלקטיבית, ולדעתו צריך לבצע לפרוסקופיה כדי לדעת מה מצב החצוצרות באופן וודאי, לבדוק אם יש אנדומטריוזיס, ובמידת הצורך, לתקן את החצוצרה או לקשור אותה כדי למנוע הריון חוץ רחמי בעתיד. מצד שני, רופאים אחרים שראו את צילום הרחם סברו שמדובר בספאזם ולא בחסימה אמיתית בחצוצרות, ושלא ייתכן שהיתה חסימה בעקבות אנדומטריוזיס משום שאם היה אנדומטריוזיס, החצוצרות לא היו נפתחות בזמן צילום הרחם. כמו כן, העובדה שההריון נקלט בחצוצרה שמאל בחלק שקרוב לרחם מלמדת שאין ממש חסימה. בנוסף, סברו, שאין צורך בשום בדיקה ולכל היותר ניתן לבצע צילום רחם נוסף, וכן טענו שניתוח לפרוסקופי יגרום להידבקויות מיותרות ולסיבוכים. שאלותיי אליך- 1) האם היית ממליץ לבצע בדיקה כלשהי על פי הנתונים שציינתי? (או שבדיקות פולשניות נוספות עלולות להזיק)? 2) האם היית ממליץ על צילום רחם או על לפרוסקופיה? - א). בהיבט של השלכות לאחר ניתוח כגון הידבקויות כתוצאה מניתוח? ב). וכן בהיבט של לדעת אחת ולתמיד מה מצב החצוצרות, והאם יש אנדומטריוזיס, ובכך להימנע מהליכים מיותרים בעתיד)? 3) האם כדאי לעבור ל-ivf במקום לבצע בדיקות, או להמשיך הזרעות? מודה לך מאד על הסבלנות ועל שהקדשת מזמנך! קרן

קשה לי לענות לשאלות שלך מבלי לראות את צילום הרחם. לא ברור לי מה מטרת הלפרוסקופיה, אם פתחו לך את שתי החצוצרות. אני מניח שבהפריה תהרי מהר, אבל אם יש לך כאבים יש יתרון בביצוע לפרוסקופיה במידה וימצא אנדומטריוזיס.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית