לפרוסקופיה או היסטרוסקופיה?

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

25/08/2014 | 10:22 | מאת: ליטל

שלום רב, אנחנו לאחר 4 טיפולי הזרעה, 2 מהן עם תרופות (בעלי עם זרע טיפה חלש אך מצוין לאחר השבחה). בצילום הרחם שעשיתי לפני תחילת הטיפולים, נאמר כי יתכנו הידבקויות בצד ימין (עברתי ניתוח להוצאת ציסטה מהשחלה בגיל 3 ימים - השחלה מתפקדת ומבייצת). החשש של הרופא שלי הוא שאם יש הידבקויות אז אין חיבור בין השחלה לחצוצרה והביצית לא מגיעה למקום אליו היא צריכה להגיע לשם פגישה עם הזרע. הוא הציע לעשות לפרוסקופיה, אני חוששת לעשות אותה כי היא נראית לי פולשנית והיא בהרדמה מלאה (כמו ניתוח). אני רואה בהרבה מקומות שמדברים על הסטרוסקופיה. 1. האם הסטרוסקופיה עשויה להספיק במקרה שלי? 2. האם בדיקה מסוג זה היא בכלל הכרחית? 3. או שרצוי לעבור לטיפולי IVF? תודה.

1. בהיסטרוסקופיה לא יראו הידבקויות מחוץ לרחם. 2. במידה ואת רוצה להימנע מטיפולי הפריה, הרי שלפרוסקופיה תאפשר בד"כ אבחנה מדויקת יותר ולעתים גם טיפול מסוים בהידבקויות אם ישנן.

27/08/2014 | 12:48 | מאת: ליטל

לאור כל מה שכתבתי בהודעה הקודמת, האם יש טעם שאעשה היסטרוסקופיה בכלל? או שמא עלי להחליט אם לעשות לפרוסקופיה או לעבור ישירות לטיפולי הפריה? תודה.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית