הפריות פרטיות

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

27/08/2014 | 06:26 | מאת: shkafkuf

אני בת 41. יש לי "תורם" זרע שהוא אדם שחי בזוגיות ועל כן כמובן מסרב להיות גלוי כתורם. הבנתי מהרופא המטפל שלי, כי על מנת לעבור הזרעה או טיפולי הפריה, תורם הזרע חייב להיות גלוי בשמו כיוון שעליי למסור בדיקות דם שלו לשלילת איידס, צהבת וכד' וכן עלינו לחתום על הצהרה כי שנינו רווקים או לא נשואים לאנשים אחרים. כמובן שהדבר בלתי אפשרי והוא אינו רוצה להיות גלוי ורשום בשמו המלא בשום מקום. האם ישנה דרך, גם אם באופן פרטי ולא דרך קופות החולים, לבצע זאת? כלומר לא לרשום את שם האב/תורם? תודה.

בישראל תורם זרע חייב להיות אנונימי. בן זוג להורות חייב לעבור בדיקות על מנת להגן על בריאותך. בישראל החוק זהה למערכת הפרטית והציבורית, אבל הסודיות של האדם בכל מקום נשמרת.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית