ביוץ אחרי קלומיפן ציטראט

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

25/08/2014 | 14:31 | מאת: אור

היי, אני ביום 16. לקחתי CC מיום 3-8, 2*50 מ"ג ליום. במעקב היום ראו רק זקיק של 12 והרבה זקיקים קטנים [פולציסטית], בבדיקות דם הפרוגסטרון 2.1, האסטרוגן 351 והLH הוא 20. מה הסיכוי שעוד יהיה ביוץ בהמשך החודש? עד מתי בד"כ כדאי להמשיך לעקוב לפני שבטוחים שהחודש אבוד? [סבב קודם של CC בוטל ביום 17 אחרי שהיה זקיק גבולי-17, אבל לא היתה עליה באסטרוגן ובLH]. אשמח להמלצה על כמה זמן נהוג לעשות מעקבים אחרי הטיפול. תודה!

בד"כ הביוץ מתרחש תוך שבוע אחרי נטילת קלומיפן, ולכן מקובל לעשות מעקב של עד 10-12 יום.

26/08/2014 | 10:13 | מאת: אור

לעקוב עד יום 20 זה הגיוני כדי להיות בטוחים שממצים את החודש? אני מבינה שהסיכוי לביוץ בשלב זה הוא נמוך, אבל מעדיפה להמתין כמה ימים ושנהיה בטוחים בזה שאין כלום. האם זה שהרירית עלתה מ3.5 ל7.7 מעיד על משהו? או שזה פשוט כי ההשפעה של הCC התפוגגה? מבחינת הרופאה שלי, כבר ביום 12 שלא ראו כלום קיבלתי מרשם לפרוגסטרון בשביל הבאת מחזור ומרשם לזריקות שאני אמורה להתחיל במחזור שיבוא. השאלה היא, למה צריך את הכדורים למחזור? אם רמת ההורמונים כבר נמוכה, והאיקקלומין לא עשה כלום החודש, למה לא להתחיל ישר בזריקות? האם הסטנדרט מחייב הבאת מחזור לפני התחלת הזריקות? שוב, בכל הפעמים בהן קיבלתי פרוגסטרון למחזור היו לי הרבה תופעות לוואי, נשירת שיער, מצבי רוח, ובעיקר דימום מאוד כבד שבסופו נותרה רירית דקה [גם בלי CC]. האם יש אפשרות לדלג על זה, זה יהיה מעולה.. תודה!

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית