הזרעה תוך רחמית

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

25/08/2014 | 00:43 | מאת: גלית

שלום רב, אני בת 39 . לאחר ניסיונות להרות במשך כשנה, ביצעתי החודש לראשונה הזרעה תוך רחמית (עם נטילת איקאקלומין במשך 5 ימים, החל מהיום החמישי של המחזור). ביום ה- 11 של המחזור הרופא ביצע בדיקת אולטראסאונד ועל סמך הבדיקה החליט כי ההזרעה תתבצע ביום ה- 15 של המחזור. באותו יום לא בוצעה בדיקה נוספת על מנת לבדוק אם אכן זהו היום המתאים ביותר אלא בוצעה הזרעה וגם לאחריה לא התבקשתי לבצע בדיקות. המחזור הופיע בסופו של דבר לאחר 33 יום מהמחזור הקודם (כלומר 19 יום מיום ההזרעה). האם ייתכן שההזרעה לא בוצעה ביום האופטימלי (כלומר שהביוץ התרחש כמה ימים טובים לאחר ההזרעה)? האם מקובל לבצע בימים שלפני ההזרעה המתוכננת בדיקות מעקב זקיקים ו/או בדיקות דם בכדי להחליט על היום המתאים ביותר? יש לציין כי המחזור שלי לא ממש סדיר (גם בחודש הקודם, למשל, המחזור ארך 33 יום. בחודשים לפני כן הוא ארך 28-29 יום). תודה.

בעזרת בדיקות מעקב ניתן בד"כ לזהות את מועד הביוץ די במדויק.

25/08/2014 | 23:49 | מאת: גלית

תודה על התשובה. אני מודעת לכך שבדיקות מעקב מסייעות לזהות את המועד המדויק של הביוץ. זו בדיוק השאלה שלי - האם מקובל לבצע בדיקות מעקב בימים שלפני ההזרעה בכדי לדעת מהו המועד הטוב ביותר לבצעה? לי ביצעו רק בדיקה אחת ותחושתי היא שלא יוחסה חשיבות רבה לאיתור המועד האופטימלי לביצוע הפרוצדורה..

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית