ניתוח?

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

21/08/2014 | 10:00 | מאת: אנונימוס 37

נכבדי בוקר טוב, הנני בת 37.10. יש לי ילדה בת 13 וכעת מתחשק לי להיות אמא בפעם השנייה. ניסיתי במשך שנה וחצי טבעי ואז ראיתי שלא הולך, ניגשתי לרופא שאיתר בעייה. ניגשתי לצילום רחם והתוצאה הייתה שיש חסימה דיסטלית בשתי החצוצרות. הרופא אמר שאין מנוס מניתוח דרך הטבור כדי לעקוף. מעבר לזה אין לי מושג מה הכוונה. (בהפניה לרופא המנתח הוא כתב: לקרוסקופיה סלפיגקומיה. אשמח אם תוכל לתאר לי מה אופי הניתוח, מה מטרתו, והאם כדאי לעבור אותו בבי"ח ציבורי או פרטי? מה זמן ההחלמה שלו? תודה מראש...

אם שתי החצוצרות חסומות אפשר או לעקוף אותן בעזרת טיפולי הפריה או לנסות לשקם אותן בניתוח לפרוסקופי. הניתוח מחייב מיומנות ולא תמיד מצליח לשקם את החצוצרות.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית