היי

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

16/08/2014 | 09:04 | מאת: אלה

שלום דוקטור רווקה בת 37.5 FSH 14 AMH נמוך מ 0.5 הרופא מלחיץ להתחיל הפריה חוץ גופית. יש לי מיומה גדולה בבטן וכאבים ברחם באזור שלה. נמנעתי עד עתה מבדיקות כלשהן. אני מעוניינת לבצע צילום רחם בהרדמה - האם דרכו אפשר יהיה לדעת אם הכאב נגרם מהמיומה? אם יש שם נמק? אם היא תפריע לכניסה להריון? במילא אני מיועדת להפריה חוץ גופית כך שהידבקויות וכאלה זה לא רלוונטי לדעת, רק לדעת אם המיומה היא הסיבה לכאב. אז האם צילום רחם בודק זאת? זו שאלה אחת. שאלה שנייה, ניסיתי טבעי עם החבר שלי לשעבר כחודשיים בליווי הורמונים ולא נקלטתי, בינתיים עברו עוד 3 חודשים ואני מתקשה למצוא בן זוג ומבזבזת זמן. מבחינת זרע, אם יש לי ידיד עם זרע לא טוב בן 47 (בכל המדדים כמעט הכל נמוך מהנורמה חוץ מהריכוזיות) לעומת תרומת זרע משובחת מבנק הזרע - ורק מבחינת נתוני התעברות, כדאי בודאות לבחור בתרומה או שאצל גברים זה לא ככה?

צילום רחם יכול ללמד על מצב חלל הרחם והחצוצרות, אבל לא על סיבות לכאב. לתרומה יש יתרונות, אבל גם לכך שהילד ידע מי אביו יש יתרונות.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית