ספירת זרע

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

23/07/2014 | 22:57 | מאת: אחת

שלום ד"ר אני רווקה בת 38 עם רזרבה על הפנים AMH 0.46אחריניסיונות עם הורמונים ויחסים מתוזמנים כ-3 חודשים רוצה לעבור להפרייה. אבל בוחרת בבן זו גלהורות שיתופית (נפרדנו אני והחבר). הבעיה - שכולם עד עכשיו מביאים נתוני זרע לא טובים. שני בחורים האחד בן 34 שביצע לפני שנתיים - תנועתיות נמוכה מאוד ומורפולוגי ה3% וכעת מבצע בדיקה חוזרת. האחר בן 44 ביצע בדיקה עם אותן תוצאות כמו הנל. ויש את הבן זוג הקודם עם מורפולוגיה של 4% ותנועתיות תקינה (55%). לןא פשוט למצוא שותף להורות ואני תוהה בבקשה: 1. כמה משמעותיות התוצאות האלה כשמדברים על הפריה חוץ גופית? האם יש לכך משמעות גם לאחר השבחה? לי נשמע ששילוב של ביצית מבוגרת, רחם שרירני (י שלי ברוך השם) וגיל מבוגר של שנינו וזרע לא משהו - שילוב די רע. האם אני צודקת וצריכה להתעקש על זרע מיטבי או שזה לא משמעותי להצלחת ההפרייה ברמה של ויתור על אחד המועמדים? 2. האם יש סיכוי למישהו מהם כן להרות איתי באופן טבעי (עד שמחכים לאישורי הקופה)? השאלה קריטית כי ייתכן ואאלץ ללכת על תרומת זרע וזה שינוי חיים לגמרי. תודה.

23/07/2014 | 23:01 | מאת: אחת

ועוד שתי שאלות ברשותך אני לא מעוניינת בבדיקות חודרניות. אם במילא הכיוון הוא הפריה אז נכון שאין רלבנטיות לשאלה אםיש לי שחלות חסומות או כאלה? ושאלה אחרונה - השרירן שלי סבסורטי אחורי תחתון. כל הרופאים שבדקו בא. סאונד אמרו שעל פניו לא אמור להפריע לקליטה והריון אבל אי אפשר לדעת. אני חושבת שבנקודה הקריטית כרגע אין לי זמן לניתוחים מיותרים. רופא אחד הציע היסטרוסקופיה לבדוק אם השרירן מעוות את חלל הרחם. לא רואים את זה בא. סאונד? ואם כן באמת שוו הלעבור ניתוח כולל החלמה במעט החודשים שנשארו לי לנצל את הביציות? מה דעתך? תודה גדולה. אמא לעתיד :-)

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית