המשך טיפולי IVF

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

21/07/2014 | 14:42 | מאת: אייל

ידוע לי שמשרד הבריאות הפיץ הנחיות חדשות בינואר 2014 בנודע לטיפולי IVF. אישתי עברה טיפולי פוריות לפני כשנתיים ובמחזור הטיפול הרביעי נוצר עובר 4 תאים שהוחזר ולא נקלט. אח"כ עשינו עוד הפריה שנכשלה ולאחריה בעיקבות הזרעה רגילה נולד לנו בן מקסים. אישתי בת 41 ולאחרונה בדיקת FSh=4.5 בשילוב של רמתפרולקטין גבוהה .326 - אם כי אישתי לא הונחתה להיות עירנית 3 שעות והבדיקה נעשתה שעה אחרי שקמה. לדיברי הרופא הנתון ממסך על אמינות תוצאת ה- FSH בעקבות כך לא אישרו לנו המשך טיפולי IVF למרות שאישתי עומדת בקריטריון הגיל (מתחת ל - 42) קל וחומר היה לנו עובר תקין במחזור הטיפול הרביעי כנדרש וגם יש לנו בן בן שנה מה שמוכיח שיש לה בייציות תקינות.!!!! האם אוכל לקבל הסבר על הפרמטר FSH , האם מספיקה תוצאה אחת ? האם לדעתך אין להמשיך את טיפולי ה- IVF . בברכה

בדרך כלל לא מספיק להסתמך על בדיקת FSH אחת ויש להעריך גם את הסיפור הרפואי הכולל (סדירות המחזור, משך אי פריון, גיל האישה, גורמים תורמים וכו').

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית