סיכון במיקרומניפולציה icsi

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

22/07/2014 | 21:17 | מאת: חסוי

שלום רב, פרופסור זיידמן, קראתי את המאמר שלך בעניין, ואני מודה לך עליו. לצערי, המשפט הבא מהמאמר שלך מלחיץ אותנו מאוד: "עם זאת, נמצא שיעור מוגבר של הפרעות כרומוזומליות בקרב ילדים שנולדו לאחר הפריה בעזרת ICSI לעומת האוכלוסייה הכללית. יש על כן לשקול ביצוע אבחון גנטי טרום-לידתי לכל הזוגות שהרו בעזרת ICSI, אך בייחוד עבור אלה עם נתוני זרע גרועים. " אני ואישתי בני שלושים. לאחר בדיקות מקיפות ורבות, נמצא כי לאישתי יש בעיות הורמונליות אשר גורמות לדימום מוקדם (ביצענו המון בדיקות שיצאו תקינות למשל היסטרוסקופיה, קולפוסקופיה ופאפ ועוד, ומכאן ההנחה שהבעיה אכן הורמונלית). כמו כן, נמצא כי לי יש בעיה במורפולוגיה (כל שאר הפרמטרים תקינים). המורפולוגיה נעה בין 5% תקין ו 10% borderline, לבין 0% תקין ו 1% borderline (שיטת קרוגר). בשתי בדיקות הזרע האחרונת שביצעתי נמצא כי מורפולוגית היו 0% ו 1% תאים תקינים. לכן, בעת שאיבת הביציות ומתן הזרע שלי באותו הרגע (שהיה תקין בכל הפרמטרים, חוץ ממורפולוגיה שלא נבדקה), הוחלט לבצע פעולת icsi שכן בדיקות הזרע האחרונת הראו מספר נמוך של תאים תקינים מורפולוגית. היום קראתי במאמר כי שיטת icsi מגדילה סיכויים למומים בעובר, ובעיה בכרומוזומים שעלולים להוביל לתסמונות קשות. אוסיף ואציין כי בתחילת התהליך ביצענו בדיקות גנטיות שיצאו גם הן תקינות (עדות מזרח ואשכנז). אין במשפחות היסטוריה של מומים בתינוקות או תסמונות קשות. 1. האם עלינו לדאוג? 2. מה הסיכויים למומים בעובר / תינוק באחוזים (0.1% או 10%)? 3. אילו מומים אלו, והאם ניתן לזהות את כולם בבדיקות בזמן ההיריון? 4. האם עלינו לנסות ולהמנע מפרודצורת icsi?

1. בכל היריון יש סיכונן למומים ובעיות גנטיות ולכן תמיד מומלץ לבצע סקירות מערכות וברור גנטי. 2. בכל היריון הסיכון למומים משמעותיים כ- 3% ולמומים משניים כ- 10%. בזוגות שסובלים מאי פריון הסיכון עולה במספר אחוזים בודדים, עם או בלי טיפול. 3. יש רשימה ארוכה של מומים ואת מרביתם ניתן לזהות. 4. הכי טוב להרות באופן טבעי, אבל נולדו כבר מעל שישה מליון ילדים בריאים אחרי IVF מחציתם אחרי ICSI.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית