צילום רחם

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

24/04/2014 | 14:46 | מאת: דנה כהן

עברתי הפלה בשבוע 12 לפני 6 חודשים. הריון ראשון, בת 30. מאז אנו לא מצליחים להרות. בחודש האחרון עברתי מעקב זקיקים- המדדים תקינים. לאחרונה החלו אצלי כאבים בבטן התחתונה הימינית. בעלי גם כן מתחיל להבדק במקביל. קיבלתי הפניה לצילום רחם. רציתי לקבל מידע על הבדיקה. האם צילום רנטגן באזור זה אינו מסוכן? הרי בכל פעם שעושים לי צילומי שיניים מכסים את האזור ואילו בבדיקה זו האזור יהיה חשוף לחלוטין. האם לא ייגרם נזק לביציות? קראתי כי הנוזל נשפך בהמשך לחלל הבטן, מה הסיכונים בכך? האם כל החומר מתנקז בסופו של התהליך? הבנתי כי הבדיקה עלולה לכאוב, מדוע אינה נעשית תחת הרדמה? כמה זמן לאחר הצילום ניתן לקיים יחסי מין?

החשיפה של השחלות לקרינה היא בכמות לא גדולה. הנוזל יכול להחדיר זיהום לחלל הבטן, אם הרחם או החצוצרות מזוהמים. אפשר לעשות את הבדיקה גם תחת הרדמה. ניתן לקיים יחסי מין לאחר הצילום, ברגע שחוזרים הביתה.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית