ניסיונות להרות

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

23/04/2014 | 23:52 | מאת: אלה

שלום, לפני כ 10 חודשים עברתי הפלה טבעית בשבוע 5 להריון אליו נקלטתי באופן ספונטני (למעט שימוש בנרות אוטרוגסטן שלקחתי אחרי הביוץ בשל תופעה של דימומים קלים לפני המחזור). כחודש לאחר ההפלה אישר הרופא שהרחם נקי וחזרנו לניסיונות להרות, שוב עם תמיכת נרות האוטרוגסטן. אחרי שלושה מחזורים רגילים של ניסיונות להרות נעלמה הוסת ומאז לא הופיעה מזה חמישה חודשים. למותר לציין שבדיקת הריון שלילית. הוסת לא חזרה גם אחרי נטילת פרוברה למשך 10 ימים. רק לאחר שימוש בגלולות למניעת הריון במשך חודש הופיע וסת. אך לאחר הפסקת השימוש בגלולות, שוב לא הופיעה הוסת באופן ספונטני. שאלותי: (1) המלצתו של הרופא המטפל היא לנסות שוב פרוברה על מנת להביא את הוסת. האם זה יעיל בהתחשב בכך שכבר ניסינו טיפול זה ולא קיבלתי וסת בעקבותיו בעבר? (2) מה המינון המקובל בשימוש בפרוברה ולמשך כמה ימים מקובל ליטול? רוצה לציין שאני אמא לשלושה ילדים שנולדו בהריונות טבעיים וספונטניים, עם עבר רפואי תקין בתחום הגניקולוגי ובכלל, וכי אנחנו מאוד מעוניינים בהריון נוסף. בתודה רבה מראש

1. אם הרירית עבה גם הפרוברה תעשה בד"כ את העבודה. 2. 5 מ"ג פעמים ביום, חמישה ימים.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית