הפסקת ווסת

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

23/04/2014 | 22:19 | מאת: אמיליה

שלום רציתי לשאול - במידה ונפסק לי הווסת בגיל 41 עקב נטילה תרופה פסיכיאטרית חזקה, ואחר כך אני עוברת לתרופה אחרת שלא אמורה לגרום הפסקה ויסתית, האם יש תרופה כלשהיא שיכולה להחזיר את הוסת? האם אפשר להחזיר את הוסת? או שהיא נפסקה לתמיד? או שאני אמורה לחכות כמה חודשים אחרי הפסקת התרופה החזקה? התרופה שלקחתי היא זיפרקסה 20 מ"ג והיה כתוב בהוראות שהיא גורמת לעליית הורמון הפרולקטין בדם.

צריך לעשות לך ברור הורמונלי על מנת להבין מה הסיבה שהמחזור נעלם. האם רמות הפרולקטין גבוהות? רמות ה- FSH? וכו'.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית