לפרופסור זיידמן שלום-מדוע אין השרשה של עובר?

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

23/04/2014 | 17:20 | מאת: קשת בענן

לאחר שאיבת ביציות עברתי החזרה של עובר 1, קיבלתי תמיכה הורמונלית של קרינון, והניסיון לא צלח. מיד לאחר קבלת המחזור, חזרתי לרופא ועברתי החזרת 2 מוקפאים, קיבלתי תמיכה הורמנאלית של קרינון, ושוב...הבטא שלילית. אני בת 30, בעבר היו לי 2 הריונות (לא רצויים), לבעלי יש בעיית זרע, הקריוטייפ תקין וגם Y דלישן תקין. רופא הפוריות שלח אותי להמטולוג בגלל PTT מעט מוארך. אני רוצה להבין מדוע אין השרשה? אם הבעיה היא בזרע של הגבר, אולי החזרה על בסיס טבעי משפרת דווקא סיכויים להיקלט? האם ישנה דרך לברור זרעים "משובחים"? מתנצלת על אורכה של ההודעה, אני מאד מיואשת והכשלון הזה גורם לי לפחד שלעולם זה לא יצליח. תודה.

הבעיה היא בד"כ באיכות הגנטית של העוברים. בהתאם רק אחד מכל 5-10 עוברים נקלט. נדיר שהבעיה היא המטולוגית או קשורה לבחירה לא מתאימה של זירעונים. נראה שפשוט לא נחשפת עדיין למספיק עוברים.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית