רחם חד קרני

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

22/04/2014 | 18:47 | מאת: ר.ס

לאחר ניסיונות של שנה וחצי התגלה בצילום רחם שלי "רחם חד קרני". בעבר הפלה בשבועות ראשונים. האם ייתכן ויש קשר? קראתי לא מעט באינטרנט על המום והבנתי שיש סיכון שהרחם קטן מרחם רגיל לכן יש סיכון להפלות חוזרות ולידות מוקדמות. האם אפשרי לעבור הריון תקין עם המום? חוששת מאוד מתוצאות הצילום וההשפעה על הריונות עתידיים (שגם כך מושגים במאמץ רב). תודה על עזרתכם.

יש רושם שנשים עם רחם חד קרני מתקשות יותר להרות ובהחלט קיימת אפשרות ללידה מוקדמת (במיוחד בהריון מרובה עוברים) ומצג עכוז בלידה. עם זאת, נשים רבות הרות ויולדות מבלי לדעת שיש להן רחם חד קרני וגם האחרות מצליחות בעם הזמן שיעורים גבוהים.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית