התייעצות עצובה:-(גרידה או ציטוטק?

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

21/04/2014 | 23:57 | מאת: ורד

שלום רב פרופסור זיידמן, אני זקוקה לחוות דעתך....המון תודות מראש אני מטופלת בטיפולי Ivf עקב בעיית זרע. ב 15/3 הוחזרו 2 עוברים בלסטוציסטים יום חמש כאשר הסבב היה ע"ב טבעי והביוץ נצפה ב 10/3. ביצעתי בטא לאחר 12 יום ב 27/3 72.9 בטא נוספת ב 30/3 247 בטא נוספת ב 3/4 1448 לאחר מספר ימים ניגשתי לרופא והוא ראה שק הריון אחד בתוך הרחם תואם לשבוע. הוא ביקש בטא נוספת ב 9/4 9480 לאחר כשבוע ניגשתי שוב לרופא ע"מ לראות עובר ודופק בבדיקה אצל הרופא ישנו שק שמתאים לשבוע אך אין שק חלמון אין עובר ודופק... בגלל שהבטא ממשיכה לעלות הרופא ביקש ממני לבצע בטא נוספת למחרת ב17/4 הבטא הייתה 31516....הרופא החליט לחכות עוד מספר ימים לבצע שוב אולטרסאונד ואז אם לא יהיה שינוי במצב לשלוח אותי לבצע הפלה.... שאלותיי הן: *כיצד יתכן שהבטא הכפילה את עצמה וממשיכה לעלות כאשר השק ריק? *אם מחשבים שבועיים מההחזרה אני היום בשבוע 7+2 ועד שהרופא ישלח אותי כנראה שאני אגיע לשבוע 8 כיצד מבצעים הפלה בשבוע זה?האם בעזרת ציטוטק או גרידה? *ד"ר בעברי הריון מחוץ לרחם שבו עברתי גרידה וזריקה של מטרוטקסט האם יש סיכון לנזק במקרה שבו אני יעבור שוב גרידה?והאם יש סיכוי ששוב מדובר בהריון מחוץ לרחם? אני מתנצלת על ריבוי השאלות אני פשוט נמצאת בסיטואציה בעייתית. שוב המון תודות מראש....אשמח לעזרתך ולחוות דעתך.

אם ראו שק היריון ברחם אז הסיכוי להיריון חוץ רחמי נמוך. אני בד"כ מעדיף לנסות קודם טיפול עם ציטוטק.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית