שאלה דחופה, בבקשה

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

14/04/2014 | 13:42 | מאת: אורנית

שלום רב פרופ', ראשית כל אאחל לך חג שמח וכשר! לשאלתי: אחרי הפלה נדחית לאחר שלא הודגם דופק בשבוע 7. ההפלה בוצעה עם כדורי ציטוטק. לאחר ההפלה הלכתי לא.ס בו הרופא אמר כי השק נפלט בשלמותו, אך עדיין יש שאריות ממש לא משמעותיות וזה ירד עם המחזור. יום שישי האחרון הלכתי לבדיקת א.ס מאחר ואני שומרת נידה ורציתי לדעת מה המצב שם והטכנאית ציינה כי יש מבנה אקוגני 3.9 מ"מ וכי זאת השארית ושאר חלל הרמם נקי לחלוטין שהיא רואה ובאותה נשימה ציינה כי הרירית 7.3 וקיים זקיק בגדול 21 מ"מ. 1. אני יודעת שעל מנת לתת תשובה מדוייקת צריך לראות בעצמך את הא.ס, אבל האם השארית כפי שתיארתי, משמעותית? 2. האם זה משהו ירד במחזור או שחלילה צריך התערבות כירורגית? 3. בעלי ואני קיימנו יחסים, האם ניתן להיקלט בכלל להריון עם שארית כזאת? יש דבר כזה? ושאלה אחרונה, זה שיש שארית מונע מהמחזור להגיע? תודה רבה על המקצועיות וההבנה, חג שמח לך ולבני משפחתך!

1. נשמע כמו ממצא זעיר. 2. סביר שיעלם תוך כמה ווסתות. 3. ניתן לעתים להרות. לא סביר ששארית כה קטנה מעכבת את הווסת.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית