הבהרה לשאלתי בנושא תמיכה בהריון

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

12/04/2014 | 18:16 | מאת: תמר

פרופ זיידמן, תודה על תשובותיך בפורום. אני אבהיר את שאלתי:איני יכולה לקבל שום תמיכה של פרוגסטרון סינטתי עקב אלרגיה קשה שהגוף מפתח. גם לא לתכשירים הואגינלים גם לא לכדורים וגם לא לזריקות. אם הגןפיף הצהוב ישמר אחרי החזרת עובר מוקפא-לא בסבב של השאיבה אלא אחכ או בין אם מדובר על עובר קפוא מתרומת ביצית על מנת לתמוך בהריון הוצעו תמיכות בצורת פרגניל או זריקות אורביטרל. שאלתי החשובה:האם הזריקות ניתנות כתמיכה רק בשבוע שלאחר ההחזרה או שנדרש לההתמיד בזריקות גם במהלך השבועות בשליש הראשון להריון לצורך תמיכה נניח 2או 3זריקות בשבוע ,כל שביע במהלך השליש הראשון.אני מאוד מוטרדת וחשוב לי לדעת כדי להעריך איך הגוף יתמודד עם זה.בבקשה אנא ענה לי אם מדובר בתמיכה בת שבוע אחד או של מספר שבועות? ידוע לי שרמות פרוגסטרון ברחם גבוהות מבדם אך אצלי זה עדיין בגדר הנמוך לצערי הרב מאוד.תודה לך וחג שמח פרופסור

ללא פרוגסטרון לא יקלט היריון. תמיכה טובה בצורת פרגניל או זריקות אורביטרל בהחלט יכולה לעזור.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית