בבקשה פרופ.זיידמן אנא תשובתך

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

12/04/2014 | 08:34 | מאת: תמר

שלום פרופ. זיידמן הנכבד.אודה לך על תשובה. לאחר ביוץ או החזרת עובר רמת הפרוגסטרון אצלי נמוכה .גם ישמר הגופיף הצהוב ואחזיר עובר מוקפא בסבב הבא עדין הפרוגסטרון נמוך יגיע לרמה של 10-15מקסימום. לצערי הרב כל תמיכה של פרוגסטרון סינטתי בכל צורה שהיא:גל פתיליות כדורים דרך הפה זריקות גופי מפתח תגובות אלרגיות קשות. שאלתי בבקשה,אם הגופיף הצהוב ישמר ואנסה תמיכה של זריקות אורביטרל בשבוע הראשון של ההחזרה כ- 2עד 3 זריקות לתמיכה, הבנתי שזה דרך לעודד את הגופיף הצהוב להפריש פרוגסטרון.אז שאלתי האם צריך להמשיך תמיכה בדרך כזאת אם אורביטרל אן פרגניל חלעוד מספר שבועות-גם בשבועות הראשונים להריון שעדין השיליה לא מפרישה פרוגסטרון ואז כמות הזריקות יכולה להגיע אפילו נניח למעל 10אולי 15 זריקות של אורביטרל?כלומר מספר הזרקות כל שבוע .או שמדובר רק בהזרקות בשבוע הראשון אחרי החזרנ של 2-3סהכ ובזאת הסתיימה התמיכה?אחכה לתשובתך על מנת שאדע אם גופי פיזית יעמוד בכך.הרבה תודה פרופ זיידמן.

אין משמעות רבה להצלחת הטיפול לרמת הפרוגסטרון בדם מאחר וידוע שהרמה ברחם גבוהה פי 10 בעת שימוש בתכשירים וגינאליים.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית