האם זה בטוח שנגמרו הזקיקים?

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

13/01/2017 | 09:28 | מאת: חנה

שלום, אני בת 46.המחזורים שלי סדירים וגם תמיד היו ביוצים סדירים.וסת אחרונה 24/12 ולא נצפה ביוץ עד 10/1.אתמול 11/1 התחיל דימום .פניתי לרופא נשים שפסק בתחילה ,על סמך גילי בלבד, שאני בגיל המעבר. אין לי סימנים של גיל המעבר, חוץ מהחריגה הזו במחזור הספציפי הזה.אחרי שפסק הרופא על גיל המעבר,עשה לי אולטרסאונד במרפאתו וטען שנגמרו לי הביציות ואין זקיקים.ואני בגיל המעבר.1.האם אפשר על סמך אולטרסאונד אחד לחרוץ את זה? 2.לא יכול להיות שנשאר איזה זקיק אחד,שלא נראה באולטרסאונד? תודה רבה, חנה

לא ניתן לאבחן תחילת גיל המעבר רק על סמך בדיקת אולטראסאונד, אך הבדיקה יכולה לסייע באבחנת הרזרבה השחלתית.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית