כאבים באזור הצלעות

דיון מתוך פורום  כאב ורפואה סינית

03/09/2015 | 11:51 | מאת: יהודית

שלום, לפני כשבעה חודשים התחילו לי כאבים עמומים מאוד חלשים באזור החזה בצל שמאל עליון. מדובר בכאבים/תחושות מאוד חלשות שלא הפריעו לי כלל לתפקד אבל היה משהו שונה - לא כמו בצד ימין ולא כמו שהיה לפני. בהתחלה הייתה תקופה שזה התגבר בתדירות וברוב היום הייתי מרגישה את זה, אבל זה בעיקר הפריע/כאב משמעותית במגע. עשיתי בדיקות דם והכל תקין, אולטראסאונד שד שגם יצא תקין, עשיתי אקו ואקו במאמץ - שיצאו תקינים פרט לPDA שגילו לי אבל לפי הרופאים זה משהו מולד ואין לזה קשר.. בסופו של דבר הרופאה שלי אמרה שלדעתה זה תסמונת טיטצה ושזה יעבור באופן עצמאי.. כעת, אחרי שבעה חודשים באמת שזה ברוב היום לא מורגש כלל. אבל במגע עדיין אני מרגישה כאב קל(הרבה יותר חלש מפעם). מה שמטריד אותי כעת זה שלפני כשבוע התחילו לי כאבים קלים באזור הצלעות התחתונות בגב. גם כאן לא מדובר במשהו שמפריע לי ביום יום ואני מתפקדת כרגיל. גם כאן במגע הכאב מתגבר - במגע הכאבים כבר די חזקים ומורגשים. ממה זה יכול לנבוע? והאם זה יכול להיות קשור לכאבים שהיו/שיש בחזה (שאם זה תסמונת טיטצה, אז קשורים לצלעות. וגם בגב כמו בחזה - במגע הכאבים מתגברים משמעותית)? תודה מראש.

היי יהודית ראשית כל לפי מה שאני מכיר ויודע תסמונת טיטצה קצת מתבטאת אחרת יותר כאבים בחלק הפנימי של החזה קרוב לעצם החזה. מה גם שהיא לא נמשכת 7 חודשים, וכן בדך כלל הכאבים ממש קשים. כעת הכאבים שלך אני מבין באזור הצידי של הטיליה ? ברפואה הסינית כאבם כאלו יכולים לבוא על רקע של סטרס גדול או תזונה לקוייה מאד - תזונה שמנה או כזו שלא מתאימה לך. לדעתי רפואה סינית ממש ממש יכולה לעזור לך וגם לא הרבה טיפולים 5-6 כאלה ( קצת הימור כי לא ראיתי אותך ) את מוזמנת ליצור איתי או עם מטפל שקרוב לבייתך קשר. בברכה ניר סלמה - מנהל הפורום

מנהל פורום כאב ורפואה סינית