מכה יבשה בברך ימין כתוצאה מנפילה

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

11/01/2010 | 20:49 | מאת: אלמוני

שלום, אני בן 36 ונחשב בריא. לפני שבוע נפלתי מאופניים,קבלתי מכה יבשה בברך ימין,מהפגיעה היתה לי נפיחות קלה באזור הפיקה,בתחילה צלעתי ולא הצלחתי לישר את הרגל,אבל חצי דקה אחרי הנפילה הצלחתי לישר את הרגל וללכת רגיל, עשיתי קומפרס כמה ימים והנפיחות ירדה כמעט לגמרי,אבל לצערי נישאר כאב קל מתחת לבליטה של עצם ברך ימין(אם הבנתי נכון זה ניקרא פיקה) שאני נוגע באזור מעט כואב, למרות הפציעה חזרתי לשחק טניס,והתעלמתי מהכאבים הקלים שחשתי בהליכה. רציתי להתייעץ מה אתה ממליץ האם חזרה לטניס עלולה לסכן את הברך? האם זה קשור אולי למינסקןס חשוב לי לציין שאני מצליח לעשות תנועה מלאה עם הרגל וללא מוגבלות. העיניין דחוף מאחר ואני נמצא לפני תחרות

לשואל שלום, אתה מדווח כי חלה הטבה הדרגתית במצבך, ללא הגבלה בטווחי תנועה, הברך לא "בורחת" ולא "ננעלת" והנפיחות ירדה. בנוסף, חזרת לפעילות ספורט רגילה. על סמך נתונים אלו, יש להניח כי נפילתך גרמה לחבלה ברקמות הרכות שבאיזור הפיקה. הכאבים קשורים לנפיחות או נוזלים שהצטברו במקום.ממליצה להתייעץ עם אורטופד ספורט לפני החזרה לפעילות גופנית אינטנסיבית כגון תחרות על מנת לשלול חבלה בפיקה ואו בסחוסים.

13/01/2010 | 01:13 | מאת: אלמוני

אני בהחלט אבדוק את העיניין מרחתי במקום משחה סינית והרגשתי הטבה אם ימשיך לכאוב אגש לאורטופד

30/03/2017 | 07:23 | מאת: אבי

גם לי זה קרה יש משחות לזה

מנהלי פורום פיזיותרפיה