תנועות אקססוריות

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

21/12/2014 | 23:48 | מאת: אלי

מה זה תנועות אקססוריות בפשטות? האם הם קיימים בכל המפרקים בגוף או רק בכמה בודדים? קראתי באינטרנט שבדיקה שלהם מהווה מדד לנוקשות שרירית, האם זה קשור לחוסר גמישות? לסיום- אלו תנועות בהכרח לא רצוניות, או שניתן לתפעל אותם בדרכים מסויימות?? תודה רבה!!

שלום אלי תנועות אקססוריות הן תנועות בין משטחי מפרקים המשתתפים בביצוע תנועה פיזיולוגית מסויימת (לדוג'- כיפוף של הכתף). ישנם מספר סוגים של תנועות בהתאם לסוג המפרק ובכל המפרקים והתנועות נלוות לתנועה הרצונית שאנו מבצעים. אלו תנועות בלתי רצוניות, ניתן להפיקן באופן פסיבי בדרגות שונות וזאת בד"כ בזמן בדיקה או לצורך טיפול להפחתת נוקשות מפרקית ולשיכוך כאבים במפרק. בברכה, עדי

מנהלי פורום פיזיותרפיה