ילד שעושה קקי בתחתונים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

25/09/2007 | 10:54 | מאת: גננת

אחד הילדים בגן, בן שלוש וחצי, אשר גמול מפיפי כבר כמעט שנה, עושה קקי רק במכנסיים. ההורים מספרים שבבית הוא עושה גם בסיר וגם בשירותים. בגן הוא מעולם לא עשה בשירותים. לאחר שחודשיים הוא היה נוהג לעשות כל יום קקי במכנסיים נהגנו לשים לו חיתול מכנס, הוא המשיך לעשות פיפי בשירותים אך קקי הוא היה עושה בחיתול מכנס וכמובן לא מודיע שהוא עשה וגם אם שואלים מי עשה קקי, לא אומר שזה הוא. לאחרונה ההורים ביקשו לא לשים לו את החיתול, לטענתם הם התייעצו עם פסיכולוגית שאמרה שהחיתול רק מעכב את הגמילה שלו מקקי, ולכן הם הביאו לו את הסיר מהבית, אך מלבד פעם אחת שהצלחנו לתפוס אותו באמצע שהוא עושה במכנסיים ולהושיב אותו על הסיר והוא סיים את צרכין בסיר, הוא לא עושה מרצונו בסיר. אנחנו שולחות אותו מספר פעמים במהלך היום והוא עושה רק פיפי בשירותים וממשיך לעשות קקי במכנסיים. יש לציין שהילד מאוד מפותח מוטורית ומבין הכל. מבחינת השפה, הוא התחיל לדבר מאוחר- עד אז הוא דיבר ג'יבריש, היום הדיבור שלו מעט לא ברור והוא הולך לקלינאית תקשורת. מה אפשר לעשות?

25/09/2007 | 23:32 | מאת: חלי ברק-שטיין

גננת יקרה, אכן בעיה לא פשוטה מה שהייתי עושה ראשון זו פגישה מסודרת עם ההורים לשמוע את תאור המצב והציפיות שלהם. ולספר להם מה קורה בגן, איך אתן מתמודדות, ומה אתן מנסות לעשות. חשוב שתגידו שילד שעושה קקי במכנסיים בגיל הזה, זאת בעיה וצריך לעשות משהו. לא להלחיץ אותם אלא להבהיר. תבקשי לאפשר לך קשר עם הפסיכולוגית, בטלפון או שתבוא לפגישה ותסביר לך יותר במסודר מה ההתרשמות שלה, ותדריך אותך מה לעשות. הנחיות יד שניה דרך האם לא מספיק טובות. אם יש כבר פסיכולוגית אני אמורה לדבר איתה ולקבל כיוון. אין ספק שלילד יש בעיה, אולי חרדה מציפה אותו בגן, אולי זה ביטוי של כעס או תסכול. או הרגל שהתפתח. צריך לעשות משהו. אם לא ילך דרך הפסיכולוגית נסי להתייעץ עם הפיקוח (את גן עירוני?) בכל מקרה אל תישארי לבד עם הבעיה. בהצלחה, אני כאן לשאלות נוספות. חלי

26/09/2007 | 17:25 | מאת: אמא

בני בן 5 עושה קקי בתחתונים.הוא גמול מפיפי כשנתיים. הוא לא מודע לכך וזה לא מפריע לו. הוא מפותח בשאר התחומים בהתאם לגילו. איך אני פותרת הבעיה? הייתי אצל רופא ילדים ואין בעיה פיזיולוגית

10/01/2009 | 21:20 | מאת: מישו

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים