פוליפ / רירית מעובה בחלל הרחם

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

29/09/2016 | 17:48 | מאת: סיליה

שלום רב, לפני כחצי שנה נתגלה לי פוליפ בגודל של כ- 3מ"מ ברחם (רירית מעובה) רופאת הנשים שלי סברה שיש לבצע מעקב בלבד, כיום לאחר חצי שנה ביצעתי אולטראסאונד נוסף ונמצא כי הפוליפ גדל ל5 מ"מ , האם נכון לי לעבור היסטרוסקופיה והאם יש לי סיבה לדאגה? חשוב לציין כי אני בגיל המעבר (51) וכי אין לי שום סימפטומים נלווים דימום ו/או כאבי בטן חריגים. תודה מראש סיליה

06/10/2016 | 10:02 | מאת: ד"ר גיא שרים

שלום לך, באופן עקרוני, באשה ללא גורמי סיכון וללא סימפטומים עם חשד לפוליפ אנדומטריאלי, אין צורך לבצע טיפול אלא מעקב בלבד. אולם, אם את כבר לא מקבלת וסתות מעל שנה והרירית מעובה - יש צורך בביצוע בדיקה של ביופסיה מרירית הרחם. מוזמנת לייעוץ.

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון