פרופיל הורמונלי, טסטוסטרון ו- FSH

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

27/09/2016 | 12:48 | מאת: נופר

שלום ד"ר, אני בת 28 ללא היסטוריה של הריונות. בשנתיים האחרונות אני סובלת מנשירת שיער מאסיבית, המלווה בצמיחת שיער פלומתי ונשירתו המהירה (התקרחות?). אני בריאה, במשקל תקין, עוסקת בספורט באופן קבוע וללא מחלות. נשללה סיבת נשירה על רקע תזונתי. לפני 4 שנים חליתי בדלקת בכלייה ובפענוח בדיקת סי.טי. ניתנה הערה בדבר חשד קל לתסמונת גודש אגני, אך מעולם לא סבלתי מתופעות לוואי מלוות בכאבים כלשהם, והכל נשכח כלא היה. מגיל 18 השתמשתי בגלולות מסוג מרסילון (מינון נמוך יחסית כאמצעי מניעה בלבד אך גם הקלו על שיעור יתר ופצעונים) להן הגבתי טוב. לאחר 6 שנים, כחודשיים לפני מקרה הדלקת בכלייה, החלו דימומים בין-ווסתיים, בעקבותיהם הוחלפו לי הגלולות למינונים גבוהים, אך ללא שיפור בדימום הבין-ווסתי. יש לציין שלאורך השנים ללא נטילת גלולות הדימום הבין ויסתי פוסק לחלוטין, ואני חווה מחזור סדיר ללא תופעות לוואי מיוחדות, כך היה תמיד. אולם עם חזרה לשימוש בגלולות (וניסיתי הרבה סוגים) אני סובלת בדימומים בין-ווסתיים. בשבועיים האחרונים לאחר הפסקה של 4 חודשים משימוש בגלולות, התחלתי לקחת לראשונה 'דיאנה'. מאז תחילת השימוש ישנו דימום קל מלווה בקרישי דם. לפני 3 חודשים עשיתי לראשונה בדיקת הורמונלית (ביום ה-3 של המחזור). נמדד FSH=11.2, מה שכמובן מדאיג אותי. טסטוסטרון - 1.6 כל יתר הערכים תקינים. שאלתי היא האם יכול להיות קשר בין הערך הנ"ל לתופעת ההתקרחות שאני חווה? לשיעור יתר ופצעונים בגופי? כמו כן, מה עליי לעשות כעת? לאיזה רופא לפנות? האם כדאי לחזור על בדיקת הפרופיל ההורמונלי? תודה מראש.

27/09/2016 | 12:57 | מאת: נופר

דגש לגביי השימוש ב'דיאנה' - כבר שבוע לאחר המחזור שהדימום 'הקל' לא פוסק

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון