החלפת התקן תוך רחמי לאחר זמן רב

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

27/08/2016 | 10:44 | מאת: יאנה

שלום, אני בת 37. יש לי התקן תוך רחמי לא הורמונלי כמעט 10 שנים. לא החלפתי אותו במשך השנים, כי לא היה כל צורך, הוא תמיד היה ממוקם טוב והייתי מרוצה ממנו מאוד. עליי להחליף אותו עכשיו, כי הרופאה שלי אומרת שאין להשאירו מעבר ל- 10 שנים. שמעתי שאחרי כל כך הרבה שנים יש קושי בהוצאת ההתקן. האם זה נכון? האם ההוצאה יכולה להיות ממש בעייתית והאם יכול להיגרם מכך נזק? תודה רבה מראש

28/08/2016 | 11:35 | מאת: ד"ר גיא שרים

שלום יאנה, הוצאת ההתקן יכולה להיות פשוטה וללא כל בעיה למרות שהוא 10 שנים בפנים. לעתים ישנו קושי ובאם הקושי ישנו גם יכול להיגרם נזק. המיומנות של המבצע חשובה מאוד במקרים אילו וחשוב לדעת מתי להפסיק לנסות ולעבור לשיטה הבטוחה (ישנה כזו במקרים אילו).

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון