התקן מירנה- תופעות וחששות

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

28/07/2016 | 12:00 | מאת: טל

שלום לכם! ביום 14.08.2015 התקנתי התקן מירנה. הייתי כששה שועות לאחר לידה שנייה, קיסרית טרם הופעת וסת לאחר הלידה. אני סובלת מפקטור 5 ליידן וזאת הייתה המלצת הרופא המטפל. שרדתי את חודשי הדימום הראשונים ואף הייתה הפסקה בדימום לכמה חודשים. לפני ארבעה או חמישה חודשים התחלתי לקבל וסת באופן סדיר, אך דימום שאינו הכתמה. בחודש אפריל האחרון, נבדקתי אצל רופא הנשים שלי על מנת לוודא כי ההתקן נמצא במקומו וכי הכל תקין. הכל היה בסדר. שלל דימום, הריון או פגיעה בצוואר הרחם. ביום 15/06 היה וסת ואז רק ב 23/07. עדיין יש מעט הכתמה חומה,מה שכן, קיימת רגישות בשדיים. בין הדימומים חוויתי גם כאבי ראש ובחילות (שחברותיי בעלות אותו ההתקן אמרו לי שזה תקין בעת ביוץ בעיקר). עשיתי שתי בדיקות ביתיות שיצאו שליליות. תור לרופא רק ביום 19/08. האם זה תקין? האם אני נלחצת סתם? האם זה יכול להיות משהו שקשור לפקטור 5? הריון מחוץ לרחם? צריכה לצאת מהסרט... תודה על הסבלנות והמענה. טל

29/07/2016 | 09:19 | מאת: ד"ר סרג' טוניצקי

שלום לך אין קשר לפקטור 5 לידן גם לא מדובר להריון מחוץ לרח יש לפנות לרופא לבדיקה

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון