כניסה להריון ודלת דרכי השתן

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

24/06/2016 | 14:45 | מאת: יעל

ד"ר שלום רב! אנחנו מנסים להיכנס להיריון, כרגע כמה ימים לפני ביוץ פחות או יותר. הבעיה היא שמאתמול, מרגישה צורך במתן שתן מוגבר, לא שורף בזמן השתן וקצת השתפר בערב אך היום שוב. אני מניחה שזה מקיום יחסי מין (הופיע בבוקר שאחרי..) זו תופעה שכבר קרתה לי בעבר ונעלמה אחרי מספר ימים, מצד שני, פעם אחת זה התפתח לדלקת עם דם בשתן. * האם אני יכולה להמשיך לקיים יחסי מין בימים הקרובים, בתקווה שזה ייעלם ? האם כבר ללכת לקבל טיפול אנטיביוטי ? אני כרגע בחו"ל, אז זה קצת בעייתי. תודה רבה רבה על כל עזרה!

30/06/2016 | 21:35 | מאת: ד"ר בני פיינר

יעל שלום, ללא צריבה מרבית הסיכויים שלא מדובר בדלקת. ניתן למען הביטחון לבצע תרבית שתן אבל לא הייתי מציע להימנע מיחסי מין אם מנסים להרות. בברכה

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון