פרוברה וגלולות מינס....................

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

28/05/2016 | 23:55 | מאת: ליאן

שלום רב. לאחר שנטלתי 5 שנים גלולות, נאלצתי להפסיק עקב אשפוז ממושך בבית חולים. לאחר האשפוז לא קיבלתי וסת 3 חודשים ואובחנתי עם שחלות פוליציסטיות. היות ורציתי לשוב לגלולות, הגניקולוגית רשמה לי לקחת פרוברה במשך 5 ימים, 2 טבליות ביום, ולאחר מכן לחכות 5 ימים נוספים שבמהלכם אני אמורה לקבל. אכן קיבלתי ביום החמישי, והתחלתי ליטול גלולות מסוג "מינס", ביום הראשון של הדימום. א. האם אני מוגנת בפני היריון וניתן להסיר את הקונדומים החל מהגלולה הראשונה, בהתאם לנסיבות? (לא מדובר במחזור רגיל) ב. שחלות פוליציסטיות, האם פוגעות בפריון? איך ניתן לדעת באיזה רמה זה אצלי? תודה ושבוע טוב

30/05/2016 | 19:10 | מאת: ד"ר גיא שרים

א. בד"כ מומלץ לחכות שבוע, עם זאת הסבירות קטנה מאוד גם ביום הראשון. ב. שאלה מורכבת. צריך לוודא שהאבחנה נכונה. באם היא נכונה, זה מעיד על ביוצים שלא מתרחשים באופן סדיר וזו אכן בעיה להרות. אם כי לעתים מתרחשים ביוצים ספונטנים ולכן לא לסמוך על זה כ"מניעת הריון". בכל אופן יש טיפול יעיל. באם יש אכן אבחנה של תסמונת השחלות הפוליציסטיות - זו בעיה מורכבת הרבה יותר מפוריות לבד.

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון