התקצרות המחזור החודשי

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

03/08/2015 | 14:36 | מאת: חגית

בת 31, לאחרונה שמתי לב שהמחזור החודשי שלי התקצר באופן די משמעותי. למשהו כמו 25-26 ימים במקום 30-29 שהיו בד''כ. בנוסף גם הדימום נחלש יחסית לעבר וגם הוסת עצמה נהייתה די קצרה (יומיים-שלושה). ועוד דבר, שמתי לב שהתסמינים לפני הווסת מאוד השתנו. התחלתי לסבול באופן קבוע מכאבי צוואר וגב עליון המלווים בבחילות כשבוע או חמישה ימים לפני הווסת. אני לא לוקחת גלולות כבר כמה שנים, ללא הריונות. מעוניינת לדעת מה יכולה להיות הסיבה לדבר, האם הדבר נורמלי, או שמא מחייב בדיקה. ואם יש ממה לחשוש- אשמח לדעת ממה. כעיקרון שאלתי את רופא הנשים שלי והוא רק ענה לי תשובה טריוויאלית: מחזור לא חייב להיות סדיר. תודה רבה מראש!

05/08/2015 | 21:06 | מאת: ד"ר בני פיינר

חגית שלום, הפרמטרים שציינת בהחלט נשמעים תקינים. לגבי כאבי הצוואר והגב יתכן שכדאי להיבדק ע"י אורטופד גם אם קיים לכאורה קשר כרונולוגי בין עצמת הכאבים לבין המחזור. בברכה

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון