פרוברה

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

18/04/2015 | 20:29 | מאת: בת 22

שלום, האם ייתכן שעלי ליטול כדורי פרוברה או גלולות באופן קבוע מכוון שהמחזור לא סדיר (כל חודשיים,שלושה) רק על מנת למנוע סרטן רירית הרחם? בוצע US-תקין. תודה

19/04/2015 | 21:25 | מאת: ד"ר גיא שרים

בהחלט אם יש לך מיעוט וסתות (פחות מ-9 וסתות לשנה), זה אומר שישנה סבירות גבוהה שאת לא מבייצת על בסיס קבוע ולכן רירית הרחם חשופה להורמון שנקרא אסטרוגן ללא חשיפה מספקת לפרוגסטרון. חשיפה לאסטרוגן ללא פרוגסטרון לאורך זמן מהווה גורם סיכון לסרטן רירית הרחם ולכן חשוב להוסף פרוגסטרון בטיפול. פרוברה זה פרוגסטרון

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון