צניחת איברי אגן וספורט

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

01/10/2014 | 20:55 | מאת: עינב

שלום אני בת 34, לאחר שתי לידות וגינליות קלות יחסית. עקב הופעת סימפטומים מתאימים ובדיקה, רופא נשים אבחן אצלי רקטוצלה בדרגה בינונית וציסטוצלה בדרגה קלה. אין לי בריחת שתן אך כאשר אני רצה או קופצת אני מרגישה חולשה משמעותית בעיקר באזור הרקטלי...מרגישה "לא מוחזקת". מאיזו פעילות גופנית עלי להמנע כדי למנוע החמרה? אני עושה פילאטיס שהבנתי שיכול לתרום וtrx שמרגיש לי יותר מאומץ וקשה.. אני גם רצה מדי פעם. טרם פניתי לטיפול פיזיותרפי לחיזוק רצפת אגן לתשובתכם אודה

10/10/2014 | 07:31 | מאת: ד"ר גיא שרים

אני מציע לך לפנות לאורוגינקולוג עם שאלות אילו. באופן כללי, כל פעולה שמעלה את הלחץ התוך בטני באופן ניכר עלולה במקרים מסויימים להחמיר את צניחת איברי אגן, אם כי סביר שבדרגה קלה זו גם פעולות אילו לא יחמירו אם לא יהיו קיצוניות בעוצמתן.

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון