כאבים ויחסי מין

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

30/08/2014 | 21:02 | מאת: רוני

שלום ד"ר, לפני שבוע וחצי בערך קיימתי יחסי מין (לאחר שלא קיימתי בערך שנתיים). הסיבה שהחלטתי להתנזר מכך היא שאובחן אצלי וסטיבוליטיס לפני כמה שנים. (ורופאת הנשים לא הצליחה לסייע לי עם זה). אציין שכל עוד אני לא מקיימת יחסי מין שכוללים חדירה אני לא סובלת בכלל מוסטיבוליטיס ומרגישה טוב מאוד (ויכולה לעשות הכל מבחינה גופנית). אחרי אותם יחסי מין (לפני כשבוע וחצי כאמור), הרגשתי כאבים חזקים בפתח הנרתיק, אז הקפדתי לשטוף כל יום (בלי סבון) ולמרוח לאחר מכן משחת תינוקות. וזה עזר, אכן הכאבים נעלמו והמשכתי להשתמש במשחת תינוקות. בימים האחרונים, התחלתי להרגיש גירודים וצריבה קלה באיבר המין, בעיקר באזור השפתיים הקטנות וגם קצת פנימה יותר. אני חושדת שמשחת התינוקות גרמה לי לאלרגיה שם (או יובש), ולכן נוצר הגרד. (כשאני מזיעה, אז הגרד כמובן מתגבר) ב-3 ימים האחרונים, התחלתי למרוח שמן זית באזור השפתיים הקטנות ובפתח הנרתיק, וזה מאוד מרגיע ומפחית את הגרד. אולם, הבעיה עדיין קיימת. זה לא נראה כמו פטריה (אין ריח רע מהמקום ואין הפרשות), פשוט מגרד ויש תחושת צריבה קלה ואי נוחות (בעיקר בישיבה אחרי יום ארוך בעבודה כשהאיזור כבר מזיע). אני בת 24. אודה מאוד להמלצה ממך מה כדאי לעשות. האם כדאי להמשיך עם השמן זית עוד מס' ימים? מה מומלץ לעשות במקרה של אלרגיה/יובש בנרתיק? תודה רבה!

31/08/2014 | 15:21 | מאת: ד"ר גיא שרים

יש צורך בבדיקה. אני לא יודע לקבוע לפי התיאור שלך מה הבעיה ואיך נכון לטפל

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון