תותבת קבועה מול תותבת נשלפת

דיון מתוך פורום  שתלים דנטליים

03/11/2009 | 16:35 | מאת: שולה

אני עומדת בפני קבלת החלטה באיזו דרך עדיף לי לבחור כטיפול בשיקום הפה. על פי הצילום הפנורמי שעשיתי נאמר לי כי עליי לעבור עקירה של כל השיניים שנותרו בפי, ובין השאר הרמת סינוס סגורה ולגבי מסת עצם עדיין אין מידע מדוייק. הוצעו לי שתי אפשרויות.האחת לתותבת המונחת על 4 שתלים שצריך בכל ערב להוריד ולנקות. השניה תותבת המונחת על 8 שתלים והיא קבועה. שאלתי היא, האם מלבד השיקול הכספי ואיכות החיים יש שיקולים נוספים אותם אני צריכה לקחת בחשבות בבחירת הטיפול המועדף. שאלה נוספת, האם התותבת הנשלפת אינה מושפעת עם השנים משינוי מבנה הלסת ויש צורך להחליפה.

14/11/2009 | 00:38 | מאת: ד"ר זיו מזור

שלום שולה השיקול העיקרי הוא אכן איכות החיים. אין כל ספק ששיקום קבוע על גבי 8 שתלים מהווה את הפתרון האולטימטיבי אך עלותו יקרה משמעותית מפתרון של תותבת נסמכת על גבי שתלים שיש להוציאה.

מנהל פורום שתלים דנטליים