פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות.
בפורום הפסיכיאטריה ניתן לקבל תשובות לשאלות על הפרעות פסיכיאטריות כמו סכיזופרניה, דיכאון, הפרעות חרדה כמו פוסט-טראומה (PTSD), חרדה חברתית והפרעות אחרות. אפשר גם לקבל מידע על טיפולים פסיכיאטריים תרופתיים, שיחתיים ואחרים. כאשר התשובות כתובות בלשון זכר הן מתייחסות לשני המינים כאחד, אלא אם כן צויין הדבר במפורש.
8955 הודעות
8795 תשובות מומחה

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

08/03/2022 | 10:34 | מאת: א

שוחררתי מגהה עם טיפול מרפאתי כפוי תחת האבחנה acute psychotic transiant disorder, לאחר 3 חודשי טיפול בזריקה פעם בחודש, ערערתי ושוחררתי מהכפיה. כבר 4.5 חודשים ללא הזריקה - יש לי משקל עודף שאני לא מצליחה להוריד, קמה באותה שעה כל בוקר (!) יחד עם שיר שתקוע לי בראש והרגשת חשמל בראש ובגוף, מחשבות טורדניות והפרעות בתפיסה החושית. כמו כן, נטלתי לריוון במשך שנתיים כמעט באופן יומיומי ולפני כשבועיים הפסקתי. האם כל מה שאני חווה אלה תופעות לוואי מהפסקת התרופות? האם החומר הפעיל בקספליון עוד לא יצא לגמרי ממחזור הדם והתופעות שאני חווה זה בגלל שהראש לא חזר לעצמו עדיין? לתשובתכם אודה.

08/03/2022 | 10:42 | מאת: א

כמו כן, יש טוסטסטרון ופרולקטין גבוה, האם חוסר איזון הורמונלי יכול לגרום לתופעות כאלה, במיוחד להפרעות בשינה?

20/02/2022 | 21:51 | מאת: לורין

אני נוטלת זאפה מזה כמעט חמשה חודשים , לטיפול בפוסט טראומה אחרי תאונת דרכים קשה , האם אפשר לשלב או להחליף לצפרליקס , או עם גראס רפואי ? מציינת ש זאפה עוזר קצת אבל לא ממש משפר את המצב רוח , ולא מונע ממני להיכנס להתקפי חרדה . תודה

20/02/2022 | 21:58 | מאת: לורין

שכחתי לציין שאני לוקחת זאפה במינון 2.5

18/02/2022 | 08:16 | מאת: אורי

שלום רב , אני בן 48 , עשיתי סי טי מוח בעקבות תלונה על קצת בעיית זכרון של שמות , וקבלתי תשובה שאמח לדעת מה זה אומר והאם דרוש טיפול. בחדר השלישי וחדרי המוח הצדדים מורחבים בציר הרוחבי תודה רבה

שלום אורי. הרחבה של חדרי מח בבדיקת CT מח מצביעה על תהליך של הצטברות נוזלים בחלל המח או ירידה בנפח רמת מח. עם זאת לעתים מדובר בממצא אקראי שאינו מצביע על בעיה פתולוגית. ממליץ לך להתיעץ עם הרופא המטפל. בהצלחה

16/02/2022 | 23:48 | מאת: אריאל

היי, קוראים לי אריאל, מטופל באריפליי מזה בערך שבוע בעקבות דיכאון. בימים האירונים החל לי רעד בצוואר שמתרחש בעיקר כשאני מסתכל למטה, שנראה גם חיצונית כמו תנועות מוזרות ולאו דווקא רעד. התייעצתי עם הרופא והוא אומר שאין מה לדאוג, אך אני מפחד כי מדובר בדיסטוניה. עד כמה סביר שהוא צודק? האם זו תופעת לוואי נפוצה? האם עליי לדאוג?

16/02/2022 | 23:52 | מאת: אריאל

2.5 מיליגרם יש לציין.

שלום אריאל. אריפליי נחשבת בדרך כלל לתרופה נוחה לשימוש ללא תופעות לוואי של רעד ודיסטוניה. מנון 2.5 מ"ג הינו מינון נמוך ביותר כך שהסיכון לתופעות לוואי אלו נמוך. עם זאת רגישות לתופעות לוואי היא אינדיבידואלית ומשתנה מאדם לאדם. אם הרעד מפריע לך כדאי להתיעץ עם הרופא ולשקול החלפת התרופה. כיום יש אופציות תרופתיות נוחות יותר לשימוש כמו התרופות ריאגילה ורקסולטי. בהצלחה

ראה תשובתי

16/02/2022 | 23:14 | מאת: מאור

לרופא הפורום שלום. אני בן 41 סובל מהפרעת חרדה עם טורדנות מחשבתית סביב הנושא של "להרגיש טוב"- דבר אליו אני לא מצליח להגיע עם מגוון תרופות ושילובים. הרבה טיפולים שניתנו משך השנים על ידי פסיכיאטרים בכירים - כשלו או הובילו לתופעות לוואי בלתי נסבלות ולא הביאו לשיפור בהרגשה הכללית. העניין המרכזי הוא שאני לא יכול להפסיק לבקש אישורים וחיזוקים על ידי רופאים ולהיות בשליטה על המצב ולכן אני כל הזמן כותב וקורא באינטרנט בפורומים רפואיים פסיכיאטריים מידע רב על תרופות, יעילות, שילובים וכו'. זה הפך עיסוק יום-יומי שאינני מסוגל להפסיקו ולהתרכז רק בלקיחת התרופות. לדעתך, אם אחזיק את עצמי בכוח ולא אגע במחשב בנושאים אלו במשך שבוע-שבועיים בשלב ראשון זה יוביל אצלי ליותר רגיעה מוחית ופחת חשיבה טורדנית? או שדווקא הימנעות מפעולה שכזו תגביר את מצב החרדות וחוסר השקט? פרט לכך, יש תרופות שממש יכולות למתן את ההתנהגות הכפייתית הזו (ואם כן על איזה משפחת תרופות מדובר כי SSRI לא עזרו...) או שנדרשת עבודה עצמית רבה וכוח רצון בדיוק כמו בדיאטה? אשמח מאוד לעצתך בנידון.

שלום מאור. אכן המחשבות הטורדניות וההתנהגות הכפייתית שאתה מתאר יכולות להיות חלק מהפרעת OCD. ממליץ לך על שילוב של טיפול תרופתי יחד עם טיפול פסיכולוגי קוגניטיבי התנהגותי. לבד קשה מאוד להתמודד מול הפרעה זו ואני ממליץ לך לפנות לטיפול מכוון ומלווה שיוכל מאוד לעזור לך. אם תרופות SSRI רגילות לא עזרו ניתן לשקול טיפול בתרופות כמו אנאפראניל או פלובוקסמין שיכולות להועיל במקרים אלו. בהצלחה.

16/02/2022 | 22:59 | מאת: שלומי

שלום אני שנתיים ומשהו עם קלונקס וכעת בירידה מהתרופה עד שאני יפסיק לחלוטין זה נלקח בהתחלה בגלל חרדות ידוע שזה תרופה לטווח קצר אבל המשכתי איתה בגלל הקושי של הפסקת התרופה עכשיו אני ממש יורד נכון ובהדרגה יש המון תופעות לוואי כמה מהם זה זרמים נימול בכפות הידיים וכפות הרגליים ובראש אין לי נוירופתיה האם זה יחלוף לבד הנימול הזה ? או שצריך להיעזר במשהו כדאי להוריד תסימפטומים האלו ? ובכלל קלונקס גורם או יכול לגרום לתסמינים כאלו מה דעתך ?

שלום שלומי. אכן קלונקס הינה תרופת הרגעה יעילה המשמשת לטווח קצר בלבד ושימוש נקודתי. שימוש ארוך טווח של חודשים ושנים כרוך בסיכון להתמכרות. תסמיני התמכרות יכולים להיות מגוונים וגם לכלול תחושת זרמיםונימול. זה לא מסוכן ולא מהווה מחלה נוירולוגית. בדרך כלל עובד תוך ימים עד שבועות. ניתן להימנע מתסמיני גמילה על ידי גמילה הדרגתית איטית ומסודרת. בהצלחה

16/02/2022 | 22:53 | מאת: גלעד

שלום ד"ר. האם זה נכון שתרופות SSRI מתחילות להשפיע על דיכאון לאחר 2-4 שבועות ואילו על חרדה רק לאחר 6-9 שבועות? (מדובר על תחילתו של שיפור כאשר השיפור המירבי מגיע לאחר 3-4 חודשי טיפול) אתה מכיר מחקרים כאלו? תודה.

שלום גלעד. אכן תרופות נוגדות דיכאון מתחילות להשפיע לאחר 2-3 שבועות ושיא ההשפעה 4-8 שבועות ואילו בהפרעות חרדה מתחילות להשפיע 2-4 שבועות וטווח שיא ההשפעה 4-12 שבועות. בהצלחה.

14/02/2022 | 22:18 | מאת: אנונימית

היי ד״ר אני סובלת מהפרעות חרדה יומיומיות שמפריעות לי בתפקוד ובאפשרות לחיות חיים רגועים ושלווים.. אני סובלת מזה כבר כמה שנים האמת עד שהתחלתי טיפול(לפני חודשים) לקח לצערי הרבה זמן .. לא טופלתי כי החרדה לא היתה קבועה זה היה יכול להיות שבוע של שקט ושבוע אחרי חרדה...דופק מהיר מאוד זה מה שמתבטא אצלי והכי מפריע לטענת הפסיכאטרית ציפרלקס זו התרופה שכדאי לנסות אז ניסיתי.. וכלום ושןם דבר! זה לא גורם לי לשקט נפשי או לרוגע התרופה היחידה שעוזרת לי (פלאים יש לצין .. מרגישה אדם חדש בשיא הביטחון חצי שעה אחרי נטילת התרופה) אבל הבנתי שזה לא תרופה קבועה לצערי אני לא יודעת מה לעשות.. לא יודעת למה הדופק שלי תמיד מהיר ולמה המחשבות הטורדניות לא מפסיקות האם יש תרופה מרגיעה שהיא קבועה?

14/02/2022 | 22:22 | מאת: אונימית

התרופה שעוזרת לי זה קלונקס ***משום מה התפספס לי

שלום רב. קלונקס הינה תרופת הרגעה יעילה שיכולה לעזור בשימוש נקודתי או שימוש קצר טווח של מספר שבועות בודדים. לא מומלץ להשתמש באופן קבוע בקלונקס. אם צפרלקס לא עזר כדאי לשקול טיפול בנוגדי דיכאון אחרים כגון לוסטרל, פרוקסטין או וויפאקס. בהצלחה

ראי תשובתי.

20/02/2022 | 00:05 | מאת: ספיר

תודה רבה לך על התגובה אבדוק מול הפסיכיאטר על אופציה לתרופה חלופית וגם אתייעץ לגבי התרופות שציינת..הלואי אמצא כבר פיתרון זה סיוט שמעתי תגובות טובות על וויפאקס כנוגד חרדה אבל האם התרופה מתאימה למי שסובל תמיד מדופק מהיר?זה לא מעלה דופק?

יכול להיות שסרנדה במינון 150 מ"ג מתחילה להשפיע לטובה על מחשבות טורדניות רק לאחר כחודשיים ויותר?כלומר אין כל השפעה לחיוב במשך חודשיים בנתיים....תודה רבה למענה.

שלום שי. טיפול בנוגדי דיכאון להפרעות OCD הכוללות מחשבות טורדניות דורש סבלנות שכן האפקט הטיפולי מתפתח בין חודש ל-3 חודשים. אם אין כל שיפור במצב לאחר חודשיים כדאי לשקול העלאת מנון ל-200 מ"ג ואף להגיע למינוני יתר של 250 עד 300 מ"ג ולשקול תוספת טיפול. בהצלחה

היי ד"ר רוזיצקי. האם סרוקוול 25 מ"ג שנלקח 3 פעמים ביום לצורך אוגמנטציה עם לוסטרל לטיפול בהפרעות חרדה דומה בהשפעתו נוגדת החרדה ללקיחת קלונקס 0.5 מ"ג 3 פעמים ביום?

שלום אריק. סרוקוול הינה תרופה אנטי פסיכוטית מדור שני המשמשת במינון נמוך גם לטיפול בהפרעות דיכאון וחרדה. ניתן להשתמש בסרוקוול טיפול בחרדות אך קיימת בעייתיות בטיפול יומי בו שכן הוא גורם לתופעות לוואי של רדימות, עייפות ותחושת כבדות. לאדם מתפקד לא מומלץ ליטול סרוקוול במשך היום שכן העייפות עלולה להיות משמעותית. כדאי לרכז את הטיפול בשעות הערב ולתת טיפול בתרופה XR שתעבוד לאורך הלילה והיום ללא גרימת עייפות. באופן כללי סרוקוול 25 מ"ג מקביל לקלונקס 1 עד 2 מ"ג. בהצלחה

14/02/2022 | 00:05 | מאת: נדב

עקב דיכאון קיבלתי מרשם מרופא משפחה לציפרלקס. הוראת הרופא: 5 מ"ג ציפרלקס למשך 5 ימים ואם אין תופעות לוואי חריגות להעלות למינון של 10 מ"ג. לאחר 3 ימים בהם נטלתי 5 מ"ג הרגשתי מס' תופעות: 1. רעד בידיים אבל הרעד חלף. 2. תחושה של נימול ביד. 3. טשטוש ראייה. רציתי לדעת בבקשה: 1. האם תופעות הלוואי במינון 5 מ"ג מחייבות הפסקת טיפול בציפרלקס? 2. במידה ויש צורך בהפסקת הטיפול בציפרלקס האם מומלץ לעבור לכדורים מסוג SNRI כמו: Venla? אודה לתשובה.

שלום נדב. צפרלקס במינון 5 מ"ג הינו מינון נמוך ביותר. אם תחת מינון זה יש תופעות לוואי בלתי נסבלות לאורך זמן שאינן עוברות כדאי להפסיק תרופה ולנסות תרופה אחרת. תופעת הלוואי של טשטוש ראייה מדאיגה ואם היא קיימת ממליץ להפסיק טיפול ולפנות לבדיקת רופא עיניים. בהצלחה

20/02/2022 | 13:26 | מאת: נדב

עקב תופעות הלוואי של ציפרלקס האם תוכל להמליץ על תרופה אחרת? והאם רצוי עדיין לנסות תרופות ממשפחת SSRI לפני מעבר לתרופות מסוג SNRI? תודה.

13/02/2022 | 23:34 | מאת: מוטי

בגלל העדר תגובה חיובית של מספר SSRI כולל וייפקס לחרדה, בלית ברירה ניתן לי קלונקס 2 מ"ג שעזר מאוד ובמהלך השנים הצלחתי להפחית אותו ל-1.5 מ"ג תוך סבל של חרדות חזקות מאוד. אני תקוע עם קלונקס 1.5 מ"ג ביום כיון שלא נמצאה עבורי תרופה שתאזן את החרדה ותאפשר להפחית את הקלונקס עד הפסקה מלאה. הרופא אומר שזה לא מינון מאוד גבוה ושאפשר להמשיך לקחת כל יום אבל בשום אופן לא להעלות מינון ולא לחפש הרפתקאות חדשות עם ניסיונות בעוד ועוד תרופות. ציין כי בעתיד כאשר אהיה יותר "חזק נפשית",יהיה ניתן לנסות להפחית את הקלונקס. מה דעתך?

שלום מוטי. באופן כללי לא מומלץ ליטול תרופות הרגעה מסוג קלונקס לאורך תקופה ארוכה של שנים לאור ירידה ביעילות וסיכון התמכרות. ממליץ לשקול שילוב של טיפולים פסיכולוגיים כגון טיפול קוגניטיבי התנהגותי יחד עם קומבינציה תרופתית של נוגדי דיכאון, תרופות מרגיעות חרדה כגון טראזודיל, בונסרין או מירו ואנטי פסיכוטיים במנון נמוך. בהצלחה

אני בן 40 סובל מגיל נערות מהפרעת חרדה מוכללת שהחמירה למצב של התקפי פאניקה. ניסיון לטפל בתרופות הבאות לא הביא כל הטבה ואולי אפילו החמיר את המצב: ציפרלקס עד 20 מ"ג פאקסט עד 30 מ"ג רסיטל עד 40 מ"ג ויאפקס XR עד 300 מ"ג +אריפליי עד 5 מ"ג רמוטיב 500 מ"ג רמרון עד 45 מ"ג א. האם יש טעם לנסות את התרופה פרוזאק? ב. מה יכולה להיות הסיבה שאין תגובה אצלי לכל כל הרבה תרופות שניסיתי במהלך השנים? לקחתי כל תרופה לפחות 3 חודשים. אנשים מספרים שהכדורי שינו להם את החיים לטובה ואני מתוסכל שאצלי זה פשוט לא עובד משום מה !!! ג. הכי חשוב, מה לעשות כאשר יש חרדה פעילה בצורה גם בצורה התקפית אבל התרופות המקובלות לא עוזרות?

שלום קובי. לעתים הפרעות חרדה עמידות לטיפול תרופתי ויש צורך בסבלנות ובמעבר לקומבינציה של טיפול תרופתי. אם צפרלקס, פאקסט ורסיטל לא עזרו לחרדה הסיכוי שפרוזאק עצמו יעזור נמוך ביותר. ממליץ מאוד לפנות לטיפול קוגניטיבי התנהגותי ולשלב בו טיפול תרופתי. כדאי לשקול שילוב של תרופה כמו סרטלין יחד עם טראזודיל ותרופות אנטי פסיכוטיות במינון נמוך כמו סרוקוול או אולנזפין. בהצלחה

היי ד"ר. היות ואין שיפור מספק בהפרעת חרדה עם ויאפקס XR במינון 300 מ"ג שנלקח כבר 3 חודשים, נתן לי הפסיכאטר כדור בשם סרוקוואל במינון 25 מ"ג בלילה. אני לוקח את הכדור כבר חודש מלא והוא תורם לי בכך שהוא גורם לי לישון. לא מרגיש שום שיפור בחרדה. האם הייתי כבר אמור להרגיש את האפקט האנטי-חרדתי המלא של הסרוקוואל?

שלום ארי. לאחר כחודש של תוספת סרוקוול 25 מ"ג ניתן היה לצפות לאפקט נוגד חרדה כולל. ניתן לשקול העלאה נוספת למינון עד 50 מ"ג. בהצלחה

13/02/2022 | 22:28 | מאת: טל

ד"ר שלום. אני לוקח 3 חודשים לוסטראל במינון 150 מ"ג לטיפול בהפרעת חרדה. תחת מינון זה אני מרגיש מאוד לא טוב. לכן מעונין לרדת חזרה במינון התרופה לכדור של 100 מ"ג ולהסתפק במינון זה.האם נדרשת ירידה הדרגתית או שאין צורך בהדרגתיות וניתן לרדת ישר מ-150 מ"ג ל-100 מ"ג?

שלום טל. ממליץ לך קודם כל לבצע שינויים בטיפול תרופתי רק ביעוץ וליווי של רופא פסיכיאטר. ניתן לרדת ישירות מ-150 מ"ג ל-100 מ"ג. אם אתה חושש ניתן גם לעבור במדרגה של 125 מ"ג לאורך שבוע. בהצלחה

13/02/2022 | 22:01 | מאת: רועי

מה ההבדל בין אדרנלין לנוראדרנלין? ידוע שבמצב של התקפי חרדה יש עודף אדרנלין. זה נכון שתרופות כמן ויאפקס עובדות על הגברת אדרנלין? אם כך איך הן בדיוק מתאימות לטיפול בחרדות?

שלום רועי. נוראדרנלין הוא חומר הורמונלי המופק במח ומשפיע על תאי עצב. בגוף נוראדרנלין הופך לאדרנלין ומשפיע על מערכות גוף שונות. בהפרעות חרדה קיימת עלייה בהפרשת נוראדרנלין אך זה לא בהכרח קורה בכל אזורי המח ובכל הסיטואציות ויותר נכון לקרוא לה חוסר איזון בהפרשה והשפעה של נוראדרלנין. תרופות כמו וויפאקס מאזנות רמה של נוראדרלנין במח וכך מביאות לאפקט נוגד דיכאון וחרדה. בהצלחה

12/02/2022 | 17:15 | מאת: ג.א.ו

היי, התחלתי ליטול סרנדה 50 מ״ג. אני נוהגת מדי יום לשתות כוס יין אדום בערך 60-100 מ״ל. האם זה בסדר?

שלום רב. ממליץ לצמצם את צריכת האלכוהול כאשר את נוטלת תרופות בכלל ונוגדי דיכאון בפרט לפעם עד פעמיים בשבוע לכל היותר כוס יין אחת. זאת מחשש לסיכון לנזק ופגיעה בכבד מהשפעה משולבת של אלכוהול ותרופות. בהצלחה

12/02/2022 | 06:35 | מאת: רמי

עם איזה כדורים הכי קל להתאבד? כמה זמן זה ייקח? זה יהיה כואב? כמה כדורים צריך לקחת עד שזה יקרה וכל כמה זמן? איפה אפשר להשיג את הזריקה שתקווה סבן ז''ל לקחה

שלום רמי. אם אתה סובל מחשיבה אובדנית עליך לפנות בדחיפות ליעוץ וטיפול פסיכיאטרי. אתה יכול לפנות ללא הפניה לכל מיון פסיכיאטרי קרוב לאזור מגוריך וממליץ לך לעשות זאת בהקדם. מעבר לכך אני סבור כי עיסוק פומבי באובדנות אינו משרת את נפגעי הנפש ואורחי הפורום ועלול להביא להחמרה במצב נפשי וסיכון של קוראים מסוימים. אני קורא לפנות לטיפול ולהימנע מתוכן בעייתי זה. בהצלחה.

11/02/2022 | 22:13 | מאת: יקי

דוקטור שלום בן 50 כעשר שנים תחת 10 מל ציפרלקס בעקבות סוג מסויים של היפוכנדריה.. והתעסקות עם בעיות קטנות מאוד והפיכתם למסכנות חיים נניח מכה בציפורן וסימנים בציפורן וביקורים אצל רופאים. תוצאה לא תקינה אחת הופכת להיות דרמטית וחיפוש אחר כל הסרטניםשנובעים מהחריגה. בכל מקרה הייתי אצל פסיכאטר והוא טען שאני לא מטופל נכון והחליף לי לסרקוסט 20 מל התחלתי לפני חמישה ימים שאלתי היא א. האם לדעתך הטיפול נכון ומתי אתחיל לחוש השפעה חיובית ב. אם תוכל להסביר לי למה אם נניח יש לי שבר ביד או נניח הרגלנשברה לי אני לא מוטרד כלל ואם נניח ציפורן או צריבה בשתן מכניסה אותי להיסטריה תודה רבה

שלום יקי. חרדה היפוכונדריאלית הינה חרדה משולשת הכוללת חרדה ממוות, חרדה ממחלה קשה וחרדה מחוסר ודאות בכל הקשור לגוף ולרפואה. כאשר אנשים חרדתיים הסובלים מחרדות היפוכונדריאליות סובלים ממחלה רפואית ממשית, באופן פראדוקסאלי המצב הנפשי שלהם משתפר כי הם מקבלים אישור ומטרה לחרדות שלהם ועסוקים בבעיה "אמיתית". סרוקסאט הינה תרופה נוגדת דיכאון וחרדה ממשפחת SSRI אשר יש לה יעילות ייחודית בטיפול בחרדות. בכל מקרה האפקט הטיפולי בחרדות הוא בין חודש לחודשיים ולעתים מינון זה אינו מספק. בהצלחה

11/02/2022 | 09:54 | מאת: יהל

אדם שאני מכיר מכור לסמים ואלכוהול וגם הוא אלים בנוסף לכל, היה מרביץ וכו' יש לו סכירופניה פרונדאית חרונית אדם זה תמיד תמיד טען שהיה בקשרים זוגיים שהוא לא יודע מה זה רגשות או אהבה האם זה דבר שישאר אצלו כל חייו?

שלום רב. אנשים ההסובלים ממחלת הסכיזופרניה מסוגלים לקיים קשרים זוגיים ולהביע אהבה. בכל מקרה כדאי מאוד להגיע למצב של איזון מלא של המחלה ואז ניתן להגיע לחיים טובים ומשמעותיים יותר. בהצלחה

שלום !! נוטל הרבה תרופות בנהם לפונקס וסרקוואאל שגורמים לי לבעיות במערכת העיכול.. ברצוני לשאול מה יכול להחליף סרקוואל... או לעלות את הלפונקס עם כל הקושי שכרוך בזה ולהפחית מינון סרקוואל.. אני יודע שאני והרופא שלי אמורים לעשות זאת.. אבל כאן בפורום אשמח לכיוון זה או המלצה ועצה נוספת... תודה

שלום אייל. בדרך כלל סרוקוול נחשבת לתרופה בטוחה וסבילה. עם זאת כל אדם הוא מקרה אינדיבידואלי בו כל תרופה עלולה לגרום לרגישות כלשהיא. ניתן לשקול הורדת מינון סרוקוול או לקחת סרוקוול מייד לאחר ארוחה גדולה. ניתן לשקול החלפת סרוקוול בתרופה אנטי פסיכוטית אחרת כגון סוליאן או אריפלי. לפונקס נחשבת לתרופה יעילה אך עם הרבה תופעות לוואי. אם אין צורך טיפולי דחוף כדאי לא להעלות את מנון הלפונקס. בהצלחה.

שלום דר !! ותודה לך על התגובה המקצועית .. הרופא העלה מינון של אריפליי ל 7.5 וחשתי אי שקט כיום נוטל 2.5 אריפליי יחד עם עוד הרבה תרופות .. כמו"כ נוטל גם תרופות למצבים פיזיים.. והחלטתי לנסות ולהפחית תרופות כמובן מול הרופא הפסיכיאטר וגם עם הרופא משפחה .. בבקשה ממך ואשמח לדעת מה הם התחליפים או כדורים שהם אנטי פסיכוטית במקום הסרקואאל הרבה תודה לך

06/02/2022 | 21:36 | מאת: אורן

האם מינון 50 מ"ג של סרנדה נמצא במחקרים כיעיל בטיפול בהפרעת חרדה? או שבמינון זה היעילות היא רק לדיכאון? תודה.

שלום אורן. באופן כללי סרנדה 20 מ"ג נחשב למינון נמוך לטיפול בהפרעות דיכאון וחרדה והוא יעיל בעיקר באנשים מבוגרים בגיל השלישי ובאנשים עם בעיות כבד וכליות. בדרך כלל יש לעלות למנון 100 מ"ג לפחות על מנת להגיע למינון טיפולי יעיל הן בדיכאון והן בחרדות. בהצלחה.

שלום רב. מהו המינון המקובל של התרופה סרווקאל כאשר ניתנת כאוגמנטציה להפרעת חרדה עמידה ל-SSRI? האם שימוש בסרווקאל עלול לפגוע בתיפקוד בעבודה עקב כבדות וישנוניות? האם התרופה פלוטין/פריזמה מתאימה לטיפול בהפרעת חרדה ומהו המינון המומלץ של התרופה להפרעת חרדה?

שלום ירון. בד"כ המינון המקובל של תוספת סרוקוול להפרעות חרדה נע בין 12.5 מ"ג ל-100 מ"ג. אכן אחת מתופעות הלוואי של סרוקוול הינה ישנוניות ועייפות לאורך היום. במקרה כזה יש להפחית מינון ובדרך כלל לאורך זמן תופעת הלוואי מתייצבת ומתאזנת. בברכה

06/02/2022 | 20:56 | מאת: אור

אני לוקח חודשיים לוסטרל במינון 150 מ"ג לטיפול בחרדה וזה לא עושה לי טוב (מגביר את החרדה ואת העצבנות).אני רוצה לרדת חזרה למינון 100 מ"ג איתו הרגשתי טוב יותר גם אם לא שיפור מלא. איך כדאי לרדת במינון ל-100 מ"ג בצורה בטוחה כזו שלא תגרום לתסמיני גמילה? תוך כמה זמן מרגע ירידת המינון, כבר לא מורגשת השפעה המינון הגבוה יותר?

שלום אור. ניתן לרדת באופן ישיר מ-150 ל-100 מ"ג מנון לוסטרל ללא בעיה. אם אתה חושש מתסמיני גמילה, ניתן לעבור במינון 125 מ"ג לאורך 3-7 ימים. בהצלחה

06/02/2022 | 20:53 | מאת: ראובן

איזה משפחת תרופות נוגדות חרדה יש פרט ל-SSRI ו-SNRI? התגובה שלי למגוון תרופות אלו לא טובה. לצערי תגובה טובה רק לבנזודיאזפינים.

שלום ראובן. קיימות גם תרופות טריצקליות ותיקות כגון אנאפראניל ונורטילין וכן תרופות טטרצקליות כגון מירו, טראזודיל ובונסרין.בהצלחה

06/02/2022 | 09:36 | מאת: קרן

דוקטור אבל השאלה היא אם להפסיק זריקה של קספליון זה כמו להפסיק כדורים רגילים שצריך הדרגה אז אליה לא צריך הדרגה או שצריך איך זה נהוג

שלום קרן. לגופו של עניין אין צורך בהדרגה. פשוט להפסיק את טיפול בזריקה. בהצלחה

14/02/2022 | 18:08 | מאת: קרן

זה משנה כמה זריקות היו ?

05/02/2022 | 23:14 | מאת: דוד

ד"ר בבקשה תשובתך- יש לי מגיל נערות הפרעת חרדה שהחמירה להפרעת פאניקה בגיל 25. אז לראשונה פניתי לפסיכיאטר שהמליץ על ציפרלקס 10 מ"ג ואמר שאצטרך כנראה 20 מ"ג. לצערי, הכדורים ממש לא עזרו וגם חיזוק של כדורי מירו לא הועילו. כך התרחש גם עם רסיטל, פאקסט וויאפקס. לבסוף ניתן לי קלונקס 2 מ"ג וזה עזר. תחת ביקורת פסיכיאטר המשכתי לקחת את הקלונקס שנים כי שום דבר אחר לא הראה יעילות. לצד הקלונקס לקחתי גם ויאפקס כי הוא עזר לי לאנרגיה טובה אך לא לחרדה. עם השנים, הטיפול כבר לא היה יעיל ואני תקוע עם קלונקס. היה ניסיון למקסם את מינון הויאפקס ובמקביל להוריד את הקלונקס בהדרגה למינון 1 מ"ג. סבלתי גיהנום מהירידה במינון הקלונקס וכצפוי העלאת מינון של ויאפקס לא הועילה. אני תקוע על קלונקס 1 מ"ג וסובל מחרדות. הפסיכיאטר נתן לי לוסטרל שידועה ביעילות גבוהה לפי מחקרים אך גם כאן, אין שיפור משמעותי או יציב גם בחלוף 4 חודשי טיפול. אני מיואש שכך אצטרך לחיות את שארית חיי, גם עם כדורים ובפרט שהם לא יעילים משמעותית ואין יום שעובר ללא תסמיני חרדה כבר שנים.זה מן הסתם לא עוזר לשיפור מצב הרוח ומוביל לדיכאון ופסימיות. מה אפשר לעשות במצבי? למי לפנות? שהרי טיפול תרופתי מקובל לפי הספר אינו עוזר לי ואם ארד בקלונקס יתגברו החרדות ואם אשאר תחת אותו מינון אמשיך עם חוסר מענה מספק לחרדות. יש אור בקצה המינהרה? כדורים כמו מודאל יכולים להיות התשובה ואחרי איזון חרדה איתם אז יהיה אפשרי להוריד לאט לאט את הקלונקס?

דוד שלום. המצוקה שלך נוגעת ללב וקיימת אצל אנשים רבים כמוך. אני ממליץ לך על שילוב של טיפול פסיכולוגי קוגניטיבי התנהגותי CBT יחד עם טיפול תרופתי בקומבינציה של נוגדי דיכאון וחרדה כמו פרוקטין וטראזודיל יחלד עם תרופות אנטי פסיכוטיות במינון נמוך כמו סרוקוול. ניתן כיום לסייע ולהקל על הפרעות חרדה. בהצלחה

שלום אני נוטל קלונקס 0.5 שנתיים ומשהו וכבר תקופה שיש לי זרמים נימול בכפות הידיים וכפות הרגליים ועוד תופעות לוואי אחרות אין לי בעיה אחרת שקשורה בכפות הידיים והרגליים למה זה קורה ? מתי זה יעבור ? מה אפשר לעשות מול זה ? זה לא תמיד אבל זה קורה הרבה מה דעתך ?

שלום אודי. תופעה של זרמים ונימול בכפות ידיים ורגליים הינה תופעה נוירולוגית של פגיעה בעצב פריפרי ויכולה להתאים למצב של נויופאטיה. ממליץ לך לפנות למעקב ובירור רפואי בנוגע לזה. קלונקס במנון זה אינו עושה תופעות לוואי כאלה. ממליץ לך לפנות לגמילה מקלונקס לאור השימוש ההמושך בתרופה. בהצלחה.

04/02/2022 | 19:29 | מאת: יוסי

שלום סרנדה זה תרופה גם לחרדות ?

שלום יוסי. התרופה סרנדה הינה תרופה גנרית לתרופה לוסטרל ויש גם תחליף גנרי שנקרא סרטלין. זה אותה תרופה. היא תרופה ממשפחת SSRI המשמשת לטיפול בחרדות ובדיכאון. בהצלחה.

04/02/2022 | 18:40 | מאת: יוני

שלום שרוצים לרדת מקלונקס אחרי שנתיים ומשהו צריך לעשות את זה רק בהפחתת הקלונקס עצמו ? או להחליף את התרופה בתרופה אחרת ? או להוסיף לזה עוד תרופה ואז לרדת מזה ? או שיטות אחרות ?

שלום יוני. תהליך גמילה מקלונקס הינו תהליך מורכב אשר דורש ליווי רפואי מקצועי ולא מומלץ לעשות את זה לבד. לעתים ניתן להסתפק בהורדה הדרגתית של קצונקס ולעתים יש צורך בליווי תרופתי אחר לתהליך. כמו-כן טיפול פסיכולוגי תמיכתי יכול לעזור. בהצלחה.

04/02/2022 | 18:37 | מאת: רונן

שלום אני לוקח קלונקס 0.5 בעוד כחודש ומשהו שלוש שנים התחלתי לקחת את התרופה עקב חרדות שהיו לי כדור כל יום והיו ימים שלא לקחתי כדורים והיו ימים שלקחתי כמה כדורים בגדול לא העלתי מינונים במהלך התקופה הכדורים נרשמו על ידי הרופא שלי בקופת החולים ולא רופא שעוסק במקצוע ניסיתי לרדת מהכדורים בהדרגה והיה קשה עכשיו שוב אני מנסה לרדת מהכדורים עד הפסקתם לחלוטין ויש לי תופעות לוואי של נימול בראש בכפות הידיים בכפות הרגליים קצב לב מהיר חוסר יציבות בהליכה תחושה שצריך לקחת אוויר פיהוק כזה ולהוציא חוסר מצב רוח חולשה עייפות ועוד הרבה מאוד תופעות לוואי אחרות התופעות לוואי לא תמיד אבל קורות והרבה האם אפשר לרדת מהכדורים האלו מניסיונך לחלוטין ? ואחרי כמה זמן נעלמות התופעות לוואי האלו ? אני עושה ספורט פעילות גופנית רק ריצה זה יכול לעזור ? אפשר להחזיר את המצב שהיה לפני לקיחת הכדורים בעניין התופעות לוואי ? משך לקיחת הכדורים שאני לוקח זה מצב שאפשר לצאת ממנו או שבגלל התקופה הארוכה אז המוח יסתגל לזה ואי אפשר לצאת ממנו ? אתה מכיר מקרים שאנשים לקחו שנים תתרופה והצליחו לצאת מזה לחלוטין ולהעלים תתופעות לוואי שהיא גורמת ?

שלום רונן. קלונקס הינה תרופה הרגעה ממשפחת בנזודיאזפינים המשמשת לטיפול קצר טווח ובהחלט לא משמשת לטיפול של שנים. 0.5 מ"ג קלונקס זה מנון נמוך של התרופה אך בהחלט ייתכן כי אתה סובל מהתמכרות לתרופה כרגע ועליך לעבור תהליך גמילה הדרגתי תחת יעוץ פסיכיאטרי. תסמיני גמילה יכולים להתבטא בסימנים גופניים מרובים. ממליץ לך גם לעבור בדיקה והערכה רפואית כללית על ידי רופא המשפחה. ניתן בהחלט לעבור גמילה מוצלחת מקלונקס. פעילות גופנית אירובית יכולה לעזור בתהליך גמילה. בהצלחה.

02/02/2022 | 22:59 | מאת: אוריאל

לטיפול בהפרעת חרדה, כאשר מעלים מינון מלוסטרל 100 מ"ג ל-150 מ"ג יש בעצם עליה של 50% במינון. כאשר מעלים מינון מ-150 מ"ג ל-200 מ"ג יש עליית מינון של כ- 30%. היה לי ממש תקופה קשה מאוד בחודש וחצי בו הועלה המינון מ-100 מ"ג ל-150 מ"ג אשר לא עבד מספיק טוב ולכן עכשיו אני צריך לעבור שוב את הסיוט הזה המתמשך כי אני נדרש לעלות למינון 200 מ"ג. האם כאשר מעלים מ-150 מ"ג ל-200 מ"ג תופעות ההסתגלות הן פחות קשות ופחות ממושכות כיון שהעליה באחוזים היא פחותה יותר כפי שתיארתי מעלה או שיש לצפות שוב לחודש וחצי לא "נעימים"?

שלום אוריאל. בדרך כלל העלאת מנון לוסטרל מ-150 מ"ג ל-200 מ"ג אינה כרוכה בתופעות לוואי משמעותיות. אם מנון זה אינו נסבל יש לשקול האם התרופה מתאימה לך באופן כללי או לחשוב על החלפה לתרופה אחרת. בהצלחה.

01/02/2022 | 21:38 | מאת: אסי

לרופא הפורום שלום, עקב כישלון עם כדורי ציפרלקס וויאפקס לטיפול בהפרעת חרדה, לאחר שלל ניסיונות וניסויים באמצעות פסיכיאטר משך 12 שנים, כיום אני תקוע כמה שנים עם: לוסטרל 150 מ"ג קלונקס 1.5 מ"ג - 3 כדורים של 0.5 מג ביום. זה עובד פחות או יותר, רחוק מלהיות מושלם. הפסיכיאטר אומר שלא יוכל להתקיים מצב בו לא אזדקק לכדורים. האם כדאי ללכת לפסיכיאטר יועץ שיבחן מחדש את כל הטיפול בעיניים רעננות יותר? ומצד שני, נעשו כול כך הרבה ניסיונות בתרופות ושילובים שאני מאוד חושש שהפסיכיאטר היועץ יחליף לי טיפול שיגרום לריגרסיה במצבי. מה דעתך לגבי לקיחת תרופות אלו "לכל החיים"?

שלום אסי. ראשית "לכל החיים" זו אמירה קיצונית בהפרעות חרדה שכן בהפרעות חרדה יכולות להיות תקופות רגיעה והטבה לאורך החיים ויש בהחלט סיכוי להגיע למצב בו ניתן יהיה להפחית מנון ואף להפסיק טיפול תרופתי. במיוחד מומלץ לשלב טיפול פסיכולוגי CBT שיוכל לעזור לך להגיע לשלב זה. לגבי קלונקס- מדובר בתרופת הרגעה המשמשת לטיפול קצר טווח בלבד ואינה מיועדת לשימוש ארוך של שנים. קיים סיכון גבוה להתמכרות בשימוש זה. לאור זאת כדאי לבצע גמילה הדרגתית מקלונקס תחת יעוץ פסיכיאטרי מקצועי. בהצלחה

01/02/2022 | 21:35 | מאת: עוזי

שלום ד"ר. אני בן 30 וסובל מהפרעת חרדה שמלווה אותי עוד מגיל נערות. טיפולי CBT לא סייעו לי פרט לסיוע נקודתי זמני. נמנעתי מטיפול תרופתי קונבנציונאלי וניסיתי להעזר בויטמיני B וחומצות אמיניות (GABA/SAM-E) ללא תועלת כמעט. אני לוקח כבר חודש וחצי כדורי ציפרלקס במינון 20 מ"ג. בשלב זה עדיין לא נראה שום שיפור ואפילו אני מרגיש עצבני יותר וחסר שקט יותר. האם זה מספיק זמן כדי לקבוע שהתרופה לא יעילה בעבורי? רוב תודות.

שלום עוזי. אם אתה לוקח צפרלקס 20 מ"ג שזה מינון מירבי במשך חודש וחצי ללא שיפור ואף חש עצבנות ומתח פנימי התרופה לא מתאימה לך ויש להחליפה. ממליץ לך לפנות ליעוץ פסיכיאטרי ולשקול מעבר לתרופה אחרת ממשפחת תרופות נוגדות דיכאון וחרדה. בהצלחה.

01/02/2022 | 10:43 | מאת: אייל

שלום דר !! נוטל ממש המון תרופות שייש להם גם ת לואאיי לא פשוטות הרופא העלה לי לפני מס ימים מינון אריפליי מ 5 מ"ג ל7.5 ולאחר כ 3 ימים חשתי באי שקט ודיברתי איתו אתמול ואמר לי להפסיק את האריפליי ל3 ימים ורק לאחר מכן להחזיר אותו .. ברצוני לשאול האם זה מה שמקובל ובנוסף גם כיצד אני מדבר עם רופא פסי" כי הוא העיר לי עז .. ובקשה כיוון לתת לי כיצד אני והרופא שלי שהוא דיי חדש לי מזה כחודשיים לאחר האישפוז שלי מצליחים להפחית מינונים . אודה על תגובתך תודה

שלום אייל. לכל תרופה יש תופעות לוואי אפשריות. אם אתה סובל מתופעות לוואי עליך להתיעץ עם הרופא המטפל ולשקול האם להמשיך בטיפול או לנסות להחליף. אריפילי הינה בדרך כלל תרופה נוחה וסבילה לשימוש במינונים של 5 עד 10 מ"ג אך לכל אדם יש סבילות שונה לתרופות. אם התרופה בלתי נסבלת יש להחליפה. בהצלחה.

01/02/2022 | 09:20 | מאת: קרן

אם רוצים לגמרי להפסיק טיפול של קספליון ולנסות לראות איך חיים בלי תרופות אז איך מפסיקים את הזריקה פשוט מפסיקים לקחת או להפסיק בהדרגה (לקחתי רק 3 חודשים)

שלום קרן. ראשית, ממליץ לך להתיעץ עם הרופא המטפל לפני החלטה על הפסקת טיפול ולא להחליט לבד. קספליון הינה תרופה אנטי פסיכוטית הניתנת בזריקה ארוכת טווח אחת לחודש וכאשר מפסיקים אותה יש סיכון לחזרת מחלה תוך כחודש. בהצלחה

31/01/2022 | 21:32 | מאת: רובי

היי ד"ר. לקחתי פרק זמן של 3 חודשים ציפרלקס 10 מ"ג לחרדות ודיכאון והרגשתי טוב יותר,שיפור ניכר בתיפקוד אם כי לא "הטבה מלאה".לכן הועלה המינון ל-15 מ"ג לפני 7 שבועות. מאז תחילת המינון הגבוה של 15 מ"ג ועד כה בחלוף 7 שבועות, לא רק שאני לא מרגיש שינוי לטובה אלא מרגיש החמרה של חרדה ודיכאון, מתח פנימי חזק ואי שקט.האם יתכן שהמינון גבוה מידי עבורי וכדאי לשקול לחזור למינון הנמוך יותר בו הרגשתי טוב יותר? או שכדאי לתת סיכוי למינון החדש עוד כחודש לערך כדי להגיע ליציבות? אם מבצעים ירידת מינון מ-15 ל-10 מ"ג היא צריכה הדרגתיות מסוימת או ישר יורדים מ-15 מ"ג ל-10 מ"ג? תודה רבה.

שלום רובי. ממליץ לך להתאזר בסבלנות ולתת הזדמנות לטיפול. אם הדיכאון עצמו ממשיך יש לשקול העלאת מנון ל-20 מ"ג. אם מתח פנימי ואי שקט ממשיכים ייתכן והתרופה לא מתאימה ויש לשקול החלפת טיפול. ממליץ לך על ביקורת פסיכיאטר קרובה על מנת לבחון את הדברים. ניתן לרדת במנון צפרלקס ישר מ-15 מ"ג ל-10 מ"ג ללא הדרגתיות. בהצלחה.

סובל מהפרעת אישיות גובלית פלוס הסתגלות אני אמור לעמוד למשפט לפי מה שהפסכיטר המחוזי קבע, הפסכיטאר עיוות כמעט הכל בדוח שלו האם אפשר חוות דעת נגדית כלל לא קורא את החומר שלי מילדות שמתחיים לבעיות שלי וכל פעם לפני כל דיון חושב להתאבד ולפגוע בעצמי אני אחרי 3 ניסניות מה ניתן לעשות?

שלום רון. ראשית אם אתה כעת בהליך משפטי מומלץ להתיעץ עם עורך דין ואם אין לך אפשרות כלכלית אתה יכול לפנות לסניגוריה הציבורית ולקבל יעוץ חינם. שנית כמו בכל תחום מקצועי יכולות להיות חוות דעת מקצועיות לכאן ולכאן ומי שקובע בסופו של דבר החלטה משפטית הוא השופט. ממליץ לך קודם כל לפנות ליעוץ פסיכיאטרי ולקבל טיפול. אתה יכול לבקש חוות דעת פסיכיאטרית משפטית בעניינך יחד עם עורך דין. בהצלחה.

מכיר פסכיפטאר טוב לחוות דעת נגדית?

31/01/2022 | 10:48 | מאת: יוני

החלום שלי זה להתאבד מה הדרך הכי קלה לעשות את זה ובאיזה אמצעים אחרי 2 ניסיניות אובדנים שלא צלחו

שלום יוני. אובדנות זו לא הדרך הנכונה להתמודד עם מצוקה נפשית. החיים הם נס ומתנה שנתנו לך כדאי לעשות טוב ועליך לחשוב על משפחתך. התאבדות הינה אסון סביבתי ומשפחתי בנוסף על אובדן החיים. עליך לפנות בדחיפות ליעוץ וטיפול נפשי על מנת לעזור לך לצאת מהבור. בהצלחה.

05/02/2022 | 19:52 | מאת: יוני

האישפוזים שלי רק מחמרים לי את המצב וגרום לי יותר לאובנות אין אמון במערכת

31/01/2022 | 08:40 | מאת: נמרוד

תודה על התשובה. יש לי בבקשה שאלה נוספת. אני הייתי על הואיפקס במינון של 75 וירדתי ממנו לאחר שחשתי בטוב. זו היתה טעות וכל הבעיות חזרו. העליתי בחזרה ל75 ואחרי חודש שלא עזר עליתי בהמלצת פסיכיאטר ל 150 אחרי חודשיים לא היה שיפור וכרגע אני כבר שבועיים על מינון של 225 עדין ללא שיפור. יכול להיות שהתרופה לא עובדת עלי יותר? זה יכול לקרות אחרי הפסקה והמשך שימוש?? תודה

שלום נמרוד. קודם כל בכל התחלת טיפול תרופתי גם אם הוא טיפול חוזר שטופלת בו בעבר יש צורך בטיפול רצוף בכל מנון חדש לאורך שבועיים עד חודש לפחות כדאי להגיע לאפקט טיפולי יעיל. בדרך כלל תרופה שעבדה בעבר תהיה יעילה גם כיום. ייתכן ויש צורך בסבלנות. בהצלחה.

30/01/2022 | 16:00 | מאת: NOT_FOUND

לאחרונה אני מתחילה לזהות התנהגות מוזרה בבעלי שאני מנסה להבין אם זו התנהגות טבעית או שיש לו איזשהי בעיה שדורשת טיפול, לדוגמה : - לפני כמה ימים התינוק שלנו עלה לו החום וביקשתי ממנו ללכל לקנות לו אקמול אבל הוא סירב בתוקף וניכנס ללחץ מזה שהתינוק ייקח תרופה, אמרתי לו שזה רק אקמול זה לא עזר. בנוסף, כאילו יש לו כפל אישיות - לאותה סיטואציה הוא יכול להגיב ברוגע כמו בנאדם נורמאלי או להגיב בצעקות ובחוסר פרופורציה. הוא שוקע מלא במחשבות , שוכח את הכיריים דלוקים, מפתחות הבית בחוץ, האוטו מונע, הוא יכול לנהוג ולא לראות את הרמזור אדוםעד שאני מעירה לו ואז הוא נבהל, האם יש פה איזשהי בעיה שצריך לבדוק?

03/02/2022 | 10:30 | מאת: רועי

אולי לקח כדור שבילבל אותו

שלום רב. ההתנהלות של בן הזוג במקרים שתיארת אכן נראית חריגה ומטרידה. נראה כי משהו מטריד אותו באופן משמעותי ודומיננטי וזה גורם להסחת דעת וירידה בריכוז ומביא לתופעות אלו. צעד ראשון יהיה לשוחח עם בן הזוג ולהבין ממנו האם משהו מטריד אותו ולהדגיש את הצורך בשיתוף ובדיבור. אם אכן קיימת מצוקה נפשית מומלץ לפנות ליעוץ פסיכולוגי או פסיכיאטרי. בהצלחה

10/02/2022 | 23:24 | מאת: NOT_FOUND

תודה רבה על התשובה ניסיתי לדבר איתו, למשל על העניין עם התרופה לתינוק, אבל הוא כאילו מתחיל להסביר שזה לא קריטי וטמפ כזאת היא לא גבוהה והרופא יגיד לקחת תרופה רק כדי לצאת מידי חובה. זאת אומרת לא באמת הצלחתי לנהל איתו שיחה לעניין. השאלה איך אפשר לעשות את זה נכון? כי ללכת לטיפול פסיכולוגי הוא לא יעשה את זה - במיוחד אם באמת יש לו בעיה אני לא חושבת שהוא יודה בזה.  זה יכול להיות עניין של הסחת דעת מדברי יום יום? או משהו יותר בעייתי פסיכולוגי (זאת אומרת יכול להיות שהוא לוקח איזשהם כדורים שמפקסים אותן ובגלל זה יש לו התנהגות כפולה)? תודה

שלום רב דוקטור מהניסיון שלך ומהספרות הרפואית המעודכנת היום בעידן הפסיכיאטריה וגם לאור הכנסת תרופות אנטיפסיכוטיות חדשות לסל התרופות כמו ריאגילה cariprazine ועוד ומהמידע הקיים אצלך מהניסיון עם התרופות החדשות בעולם, מהי התרופה האנטיפסיכוטית(מלבד לפונקס) מבין תרופות הדור השני והשלישי כולל החדשות ביותר שנכנסו לסל התרופות הקיימות בארץ לטיפול בעיקר בתסמינים שליליים של סכיזופרניה והפחות עם תופעות לוואי אקסטראפרמידליות ואקטיזיה וחוסר מנוחה כרוניים?( אני מתכוון לתרופות למתן דרך הפה ולא לזריקות) תודה לך דוקטור

שלום מנחם. הסימנים השליליים של מחלת סכיזופרניה- תופעות של ליקוי במוטיבציה, בביטוי רגשי וחשיבה וקושי בביצוע וניהול משימות הינן עמידות יותר לטיפול תרופתי ובדרך כלל יגיבו טוב יותר לטיפול שיקומי או תמיכתי. באופן כללי ניתן לומר כי התרופות אנטי פסיכוטיות מדור שלישי כמו אריפלי, רקסולטי או ריאגילה הינן בעלות יעילות מסוימת גם בטיפול בסימנים שליליים. לפונקס נחשבת כיום עדיין כתרופה יעילה ביותר לטיפול בסימנים שליליים אך הטיפול בה מורכב ויש תופעות לוואי בעייתיות. בהצלחה.

29/01/2022 | 21:57 | מאת: מישהו

אני מעוניין לקבל עצה ראשונית איך לטפל עצמאית ב OCD שזה במיוחד לחזור על אותם פעולות שאני פעם אחת וגם על אכילה רגשית

שלום רב. OCD הפרעה טורדנית כפייתית הינה הפרעת חרדה אשר ניתנת לטיפול באמצעות תרופות ובאמצעות טיפול פסיכולוגי, בעיקר טיפול קוגניטיבי התנהגותי CBT. הטיפול היעיל ביותר הינו שילוב של השניים. ממליץ לך לפנות ליעוץ פסיכיאטרי לצורך הערכה ודיון על אפשרויות הטיפול. ממליץ לפנות למטפלים המתמחים ב-OCD ובטיפול קוגניטיבי התנהגותי. בהצלחה

29/01/2022 | 21:54 | מאת: ניצן

פלודיקייט במינון נמוך יכולה לגרום לבחילות + הקאות בבקרים וגם למחשבות לא טובות ?

שלום רב. פלודקייט היא תרופה אנטי פסיכוטית הניתנת בזריקה ארוכת טווח אחת לשבועיים עד חודש. מדובר בתרופה ותיקה ויעילה וסה"כ בטוחה לשימוש. לעתים בתחילת הטיפול יכול להיות תופעות לוואי של בחילה וזה עובר בד"כ ולא אופייני לטווח ארוך. ממליץ לך לפנות לבדיקת רופא משפחה. אם מצבך הנפשי לא טוב עליך לפנות ליעוץ פסיכיאטר. בהצלחה.

29/01/2022 | 13:28 | מאת: איילת

היי אני לוקחת מעל 20 שנה 1 פרוזאק ביום (20מ"ג). אני רוצה לנסות להעלות מינון כי לאחרונה החמיר קצת תחטשת הדכאון. איך מעלים מינון של פרוסאק (אני לוקחת את המקורי) שהרי לא ניתן לחצות אותו. אשמח לתשובה מפורטת. ואם לא ניתן, האם יש תרופה שניתן להוסיף לקיימת? ומה עדיף

שלום איילת. ראשית אני ממליץ לך לפנות לפסיכיאטר מומחה להמשך טיפול ולא לבצע שינויים במינון על דעת עצמך. פרוזאק מקורי אכן לא ניתן לחצייה אך ניתן להעלות למנון 40 מ"ג בהדרגה בשימוש של שבוע ביניים עם תוספת כדור אחד כל יומיים. ניתן לשוקל החלפת טיפול לתרופות נוגדות דיכאון אחרות ממשפחת SSRI כמו צפרלקס או לוסטרל. בהצלחה

28/01/2022 | 21:44 | מאת: סופי

עברתי פריצת דיסק לפני כחודשיים כחודש ימים התחלתי לסבול מהתקפי חרדה ואי שקט בגוף בהתחלה לא הבנתי מה זה בכלל ניגשתי לפסיכיאטר כמובן הוא המליץ לקחת אלפרליד 0.25 שבוע אחד לקחתי כדור אחד בשבוע השני פעמים ביום בוקר וצהריים ואז פשוט היה לי קושי להרדם היו כמה לילות שלא ישנתי בכלל המליץ לי להוסיף ללילה בורדרמין כדור אחד אחרי יומיים שלקחתי זה לא השפיעה אליי לפני 3 ימים שוב פעם ניגשתי אליו והוא נתן לי טרזודיל 50 כדור אחד לקחת בערב בנוסף לזה גם בורדמין לפני שינה ובוקר וצהריים נשאר אלפרליד בשום פנים הוא לא רצה לתת לי ציפרלקס מנסה להבין למה אשמח לעזרה ?

שלום סופי. שימוש באלפרליד כתרופה הרגעה ובונדורמין כתרופה שינה הינו לטווח קצר בלבד של ימים עד שבועיים ולא יותר מזה ואינו מיועד לשימוש קבוע. במקרה שלך כדאי לשקול שימוש בתרופות נוגדות דיכאון. ייתכן ואת לוקחות תורפות משכאי כאבים ממשפחת אופיואידיים אשר יש להם אינטראקציה עם נוגדי דיכאון אך זה לא מוחלט ואינו פוסל שימוש מתון בתרופה. בהצלחה.

אלפרוליט אני לוקחת כבר 3 שבועות שבועיים מהם פעמים ביום ביום רביעי האחרון הוא הוסיף לי טרזודיל 50 בערב ובורדמין ללילה עדיין בצהריים מרגישה לא רגועה האם טרזודיל זה כמו ציפרלקס ?מה אתה יכול להמליץ לי .תודה

אני לא לוקחת תרופות נוספות

האם טרזודיל 50 זה לא תרופה נגד דיכאון כתבו נגד דיכאון וחרדה

בבקשה דוקטור אפשר יותר הסבר .תודה רבה

אכן כן, נגד דיכאון וחרדה והוא כדור מרגיע שאינו ממכר ועוזר לשינה. לוקח לו חודש וחצי לעבוד. הצלחה !

ואלפרוליד אתה מכיר אני לוקחת פעמים ביום 0.25

שלום סופי. טראזודיל זו תרופה ותיקה ממשפחת טטרצירליים המשמשת לטיפול בדיכאון וחרדות ויש לה אפקט מרדים. היא לא דומה לצפרלקס. ניתן להוסיף טראזודיל בבוקר ולבדוק האם מוריד רמות חרדה ויש לבדוק האם פוגע בערבות. בהצלחה

שלום סופי. טראזודיל משמת לטיפול בדיכאון ובחרדה אך יעילותה טובה יותר לטיפול בחרדות ובהפרעות שינה ופחות בדיכאון. בהצלחה

הבנתי את מה רשמת כרגע הרןפא נתו לי ציפרלקס 10 מג לבוקר ואמר להוריד מינון של קסנגיס כמו אפרוליד שאותו אני שותה 3 שבועות פעמים ביום ושהןע נוסף בהתחלה של פעמם ביום אתמול הורדתי כדור של בוקר ולקחתי ציפרלקס הרגשתי זרמים בגוף ןעיוותים מה עושים איך מורידים מינון נכון .תודה דוקטור

למה יש זרמים בידיים שכמות ובית החזה בגלל שהורדתי כדור אחד

27/01/2022 | 15:50 | מאת: תומר

היי דוקטור, אני משתמש בפרוזק,אחרי כל שימוש אני שם את הכדורים על השולחן שלי חשופים ללא הקופסה שלהם, לחדר לא חודר אור שמש אבל האור של הנורה דלוק רוב הזמן, לפני כמה ימים ראיתי בעלון שאסור לחשוף את הכדורים לאור, רציתי לדעת האם הכווונה היא לאור שמש או לאור מכל סוג?(הכדורים נחשפו לאור של נורה רוב שעות היום, אם באמת זה לא טוב אז האם יש השפעות לזה שהשתמשתי בהם?

שלום תומר. ממליץ לך לנהוג לחומרה ואם חשיפה לאור אסורה ע"פ הוראות יצרן כדאי להוציא מרשם חדש. בהצלחה

היי ד"ר רוזיצקי. לוסטרל 100 מ"ג לטיפול בהפרעת חרדה עזר חלקית אבל לא מספיק. לוסטרל במינון 150 מ"ג לאחר 6 שבועות- באופן נוגד כל היגיון, מגביר את החרדה. מומלץ לשקול עם הפסיכיאטר מעבר ל-SSRI אחר? איזה SSRI מתאים ביותר לטיפול בהפרעת חרדה ופאניקה?

שלום טל. אם לוסטרל 150 מ"ג כלל אינו עוזר לחרדה ואף מגביר אותה יש לעבור לתרופה אחרת. ניתן לשקול פאקסט/פרוקסטין או וויפאקס/ונלהפקסין. בהצלחה

26/01/2022 | 12:34 | מאת: נועה

שלום רב, לפני כחודשיים התחלתי תהליך מעבר מציפרלקס 20 מ"ג לסרטרלין כדי לשפר את יעילות הטיפול ב-OCD. התחלתי ב-50 מ"ג סרטרלין ולפני 5 שבועות עליתי ל-100 מ"ג. שבועיים אחרי העלאת המינון ל-100 מ"ג, התחילו אצלי כאבי גרון שכמעט ואינם חולפים. בדקתי בעלון של התרופה וראיתי שבתופעות הלוואי השכיחות כתוב "הצטננות, כאב גרון ונזלת". אומנם יש לי נטייה כללית לכאבי גרון, אבל אני חוששת שזה מחזק אותה עוד יותר. הרופאה שרשמה לי את התרופה אמרה שהיא לא מכירה את תופעת הלוואי הזאת. האם התרופה הזאת אכן מחזקת את הסיכוי לכאבי גרון בהשוואה לתרופות אחרות מאותה המשפחה?

שלום רב. כאבי גרון אינם מוכרים כתופעת לוואי של התרופה סרטלין ואינם מייחדים אותה. ממליץ לך לפנות לבדיקת רופא המשפחה. בהצלחה

25/01/2022 | 21:32 | מאת: אייל

שלום דר !! ברצוני לשאול האם לכדור אריפליי מעל ל 5 מ"ג יש ת. לוואיי כל שהם ?? כמו התכווצות או תפיסת שרירים ? אודה על תגובתך

שלום אייל. לכל תרופה בכל מינון עלול להיות תופעות לוואי. אריפלי בדרך כלל תרופה נוחה וסבילה. תופעות לוואי עיקריות במינון מעל 5 מ"ג הינן עלייה ברמת פרולקטין, אפשרות לפגיעה חולפת בחשק ותפקוד מיני, תחושת עייפות. כדאי להתיעץ עם פסיכיאטר מומחה בעניין. בהצלחה.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > ... 180